9 pasi catre echilibrul tau interior

Toata lumea spune ca ar trebui sa avem echilibru in relatii, echilibru in munca, echilibru in spirit… Dar ce este de fapt acest echilibru?
Echilibru inseamna pur si simplu stimarea tuturor partilor vietii tale si fiind sigur ca niciuna nu te domina atat de mult, incat sa nu mai fi în legatură cu ceilalti.

Dacă: – încă nu ţi-ai găsit liniştea interioară completă
– încă ceri cu ardoare răspunsuri
– încă mai ai momente când pur şi simplu îţi pierzi calmul şi pacea interioară sau în care agitaţia şi confuzia mentală nu te lasă să trăieşti
Înseamna că… încă mai ratezi anumite aspecte esenţiale ale vieţii.

În primul rând, oamenii au nevoie de fericire ca să funcţioneze normal.
Să fii fericit nu are legătură cu banii, cu maşinile luxoase şi rapide, sau cu hainele de ultimă moda. Starea la care visăm o putem atinge urmând câteva metode simple şi eficiente.

1. Meditaţia

Într-un moment dificil al existenţei tale să te întrebi de ce a apărut această experienţă în viaţa ta şi ce mesaj are să-ţi transmită despre tine şi modul în care îţi trăieşti tu viaţa. Stai faţă în faţă cu experienţa în sine şi cu sentimentele tale şi întreaba-te care este rostul lor în viaţa. După care lasă spaţiu noilor conştientizări să apară, fără să judeci sau să critici experienţa în sine.

2. Roagă-te

Atunci când nu ştii încotro s-o iei, învaţă să ceri ghidare divină şi să te deschizi către a primi claritate cu privire la următorul pas sau la următoarea decizie din viaţa ta.

3. Caută liniştea

Chiar daca uneori muzica pare raspunsul la toate întrebările, există momente când trebuie să o oprim. Liniştea este necesară pentru a ne recăpăta echilibrul şi pentru a ne asculta inima. Ea apare când ne oprim telefonul, computerul, televizorul sau radioul şi ne îndepărtăm de mulţime.

4. Magia celor 15 minute

Cu toţii suntem presaţi de timp. Poate avem de terminat un proiect important, poate suntem în grabă sau stresaţi din toate părţile. Atunci cel mai sănătos şi bun lucru ar fi o pauză. Doar 15 minute pot face minuni pentru mintea ta. Acordă-ţi acest timp în care să nu te gândeşti la nimic, doar relaxează-te. Imaginează-te pe pătură, pe o pajişte, stând la soare, iar razele soarelui îţi mângâie chipul şi-ţi încălzeşte trupul.

5. Alegeti gândurile

Eşti stăpânul creierului tău. Toate vocile critice, discuţiile imaginare, amintirile neplăcute şi temerile au intrat acolo, pentru că le-ai dat voie. Aşa că, alege pe cine şi ce laşi să intre în mintea ta. De ce nu laşi doar lucrurile şi gândurile pozitive?

6. Traieşte clipa

Mulţi înteleg din acestă expresie să fie rebeli si să facă ce vor, fără limite.
Eu mă refer la momentul în care faci un anumit lucru. Concentrează-te pe el. Exemplu: dacă faci un duş, bucură-te de apa care-ţi curge pe corp, de spuma care-ţi face trupul să stralucească. Dacă mergi pe stradă, bucură-te de priveliştea de afară. Priveşte oamenii, comportamentul lor.
Daca acum faci un lucru, nu te gândi că peste 3 ore ai ceva dificil de făcut. Uită de asta, când va veni, vei ştii ce să faci. Deocamdata bucură-te de ceea ce faci în momentul prezent.

7. Începe ziua în forţă

Dimineaţa, când deschizi ochii şi îţi vin în minte toate lucrurile pe care le ai de făcut, opreşte-te! Zâmbeşte şi spune: “s-o facem şi pe asta!” Apoi ridică-te şi treci la treabă.

8. Gândeşte altfel

Bucuria interioară este rodul minţii perfect calme. Umple-ţi mintea cu gânduri echilibrate şi senine; nimic nu va fi imposibil!

9. Notează pe hârtie

Îţi propun un exerciţiu. Notează în fiecare zi într-un carneţel în fiecare zi 6 lucruri care te-au făcut să râzi sau ţi-au dat o stare de bine în ziua respectivă. Îţi poţi face timp 5 minute ca să analizezi ce te face fericit?

După toate acestea ajungi să simţi liniştea cuprinzându-ţi mintea. Simţi bucuria umplându-ţi inima. Simti iubirea care te mângâie complet, înăuntru şi în afară, legându-te de tine însăţi. Simte atăt de mult bucuria , încât începi să zâmbeşti. Acesta este echilibrul.

Articol scris de Roxana Sorega

 

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

4 thoughts on “9 pasi catre echilibrul tau interior

 • at
  Permalink

  ESTE FOARTE ADEVARAT CAND ESTI CU TINE IN DIALOG SA ITI EXPUI TIE TOT CE TI-A PLACUT AZI SI CE VREI SA FACI MAINE ;PENTRU UN REZULTAT POZITIV TREBUIE SA AI INCREDERE IN SINELETAU IN FRUMUSETEA SUFLETULUI SI ATUNCI SPERAM CA TOTUL ESTE BINE SI FRUMOS ;ASA CRED CA POTI TRECE MAI USOR PESTE INEVITABILELE MICI ,SAU MARI, PROBLEME ALE TIMPURILOR DE AZI ; 

 • at
  Permalink

  E perfect! Bravo! Sunt 9 pași, simpli, pe care eu pot, tu poți, toată lumea poate să-i facă. Viața poate fii atât de frumoasă. Totul are un început, până și fericirea, deci vă încurajez să experimentați tot ce credeți că vă bucură și-atunci o să simțiți că totul vine din interior, totul plecă din noi, din mintea noastră, a fiecăruia.

 • at
  Permalink

  Drept este ca citind aceste sfaturi sa spui :”simplu “,doar pana in momentul in care te confrunti cu CEVA . De atunci incepe arta de a indeplini aceste puncte,acum incepi sa te educi ,sa stergi tot ce te poate influenta negativ si cu mare concentrare sa visezi ce frumos va fi. Observi ca nu am spus poate sa fie .ci VA FI .

 • at
  Permalink

  TARDIV… ! Cand poti realiza acesti pasi, suferinta e acceptata, traita, depasita…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Ceva frumos ramane…

Stim deja fiecare din noi ca lacrimile nu lasa pete si ca timpul se ocupa de toate daca nu ne

Close