Adevarata comoara

Un tânăr era foarte supărat că nu are mai mulţi bani, că nu-şi poate cumpăra tot ce-şi dorea. Se plimba trist pe stradă, neştiind cum să iasă din această situaţie. Dar, cum mergea el aşa, s-a lovit deodată de cineva. Mare i-a fost mirarea să vadă că, din neatenţie, a dat peste un om sărman, fără vedere, încerca bietul om să se ajute cu un baston şi să găsească drumul spre casă.

Tânărul nostrul-a ajutat conducându-l de braţ. Văzând cât sunt alţii si mai necăjiţi, tânărul nu s-a mai gândit, de atunci, decât la un lucru: cât de bogat este el. Nu avea bani pentru tot ce şi-ar fi dorit, dar avea comoara cea mai mare din lume, pe care banii nu o pot cumpăra: sănătatea cu tot ce izvoraste din ea – putere de muncă, bucurie şi voie bună.

Acum îşi dădea seama că sunt oameni care au rămas ologi în urma unor accidente, dar picioarele sale îl puteau duce oriunde.  Alţii au rămas orbi, dar el putea să va însă clipă de clipă, toate frumuseţile din jurul său.  Există şi unii oameni care, păcate, sunt orbi şi ologi sufleteşte, pentru că sufletul lor s-a golit de bucurie, de speranţă şi dragoste.  Aceştia sunt cu adevărat nefericiţi.

Cu cât vei fi mai binevoitor, cu atât sufletul tău va avea mai multă linişte. Cel rău şi zgârcit nu dă niciodată nimic, nici măcar un pahar cu apă sau un sfat, chiar aceste lucruri nu l-ar costa nimic. Un astfel de om este cu ceva de folos celorlalţi?

Dacă ne vom uita în jurul nostru vom vedea că nimic nu trăieşte doar  pentru sine. Până şi un copac obişnuit, chiar dacă nu ne oferă fructe, ne dă cel puţin posibilitatea să ne odihnim un minut la umbra lui.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

One thought on “Adevarata comoara

  • at
    Permalink

    Nu avem voie sa-i facem loc nefericirii ,sunt atatea lucruri care ne pot incalzi sufletul ,trebuie doar sa le observam ,toate problemele se pot rezolva ;daca avem,calm , rabdare , vointa si nu ne lasam abatuti de nimeni cand e vorba sa rezolvam supararile care sau ivit .Sa fim perseverenti ,stoici ,as au fost toti oamenii care au izbutit .Lenea ii pierde pe cei mai multi 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Bunatatea unei copile

Un om, trecând pe o stradă, a văzut în faţa unei biserici un bătrân sărman, cerşetor, ce trăia din milostenia

Close