Adevarata valoare…

Un tanar merse la un batran intelept cu o problema: ma simt o nulitate, nu am puterea de a reactiona, toti spun ca sunt un idiot, nu sunt bun de nimic. Cum as putea sa ma imbunatatesc? Ce as putea sa fac ca sa fiu stimat mai mult?

Inteleptul il privi si ii spuse: imi pare rau, nu te pot ajuta acum. Lasa-ma putin sa imi rezolv o problema. Dupa o pauza, ii spuse: – Daca ma ajuti sa imi rezolv problema, dupa aceea poate te voi ajuta si pe tine.
-Sigur, a spus studentul.

Inteleptul isi scoase un inel si ii spuse tanarului: du-te in piata si incearca sa vinzi acest inel, dar sa nu il dai cu un pret mai mic de 3 milioane.

Tanarul lua inelul si pleca. Ajuns in piata, incerca sa gaseasca cumparatori, dar nimeni nu oferea mai mult de un milion.
Cand el le spunea pretul, toti pufneau in ras. Un singur batranel ii spuse ca acel inel valoreaza cel mult un milion. Se intoarse la intelept si ii spuse ca i-a fost imposibil sa obtina pe inel pretul dorit.

– Este important ce imi spui tinere, zise inteleptul. Acum du-te te rog la bijutier si hai sa aflam valoarea lui exacta, dar…nu-l vinde. Tanarul merse la bijutier si-l intreba cat ii ofera pe acel inel. Bijutierul ii spuse: Pot sa-ti ofer cel mult 10 milioane, in acest moment, dar daca nu se grabeste inteleptul tau sa-l vanda, as putea sa-i dau si mai mult.

Tanarul se intoarse la intelept nerabdator sa-i spuna cat i-a oferit bijutierul.
– Ia loc, ii spuse inteleptul. Vezi, tu esti ca acest inel,unic si pretios, dar poti fi evaluat doar de un expert. Credeai ca oricine ii poate sti adevarata valoare? Asa si cu tine.
Spunand acestea , isi puse din nou inelul pe deget.

Noi toti suntem precum o bijuterie… pretiosi si unici, dar trebuie sa cautam sa gasim in jurul nostru prieteni adevarati. Abia atunci vom putea fi estimati la adevarata valoare.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

2 thoughts on “Adevarata valoare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Traieste! Zambeste! Iubeste!

Multi dintre noi avem o existenta de birou si multi dintre noi la intrebarea: “Ce mai faci?” raspund cu:”Munca, casa,

Close