... ... Cainele si calugarul – bunatatea sufletului | Zambetul tau zilnic - traiestezambind.ro

Cainele si calugarul – bunatatea sufletului

[blocktext align=”right”][/blocktext]Mergand pe un drum, un om a observat ca un caine a inceput sa-l latre. Omul însă a pus imediat mâna pe o piatră şi a aruncat-o spre animal. Câinele s-a ferit imediat şi, ce să vezi?!, a sărit mai tare la om, gata-gata să-l muşte.

Speriat rău, omul a mai apucat doar să intre într-o curte şi să trântească poarta. Acum stătea acolo, în timp ce câinele urla de mama focului dincolo de gard.

Chiar în acel timp, a trecut pe stradă şi un călugăr. Văzându-l, câinele a sărit la părinte, lătrând şi arătându-şi colţii. Liniştit, călugărul a scos o bucată de pâine din traistă şi i-a întins-o căţelului.

Imediat, acesta a încetat să latre, s-a apropiat uşor-uşor şi, dându-şi seama de bunătatea omului, a luat bucăţica de pâine chiar din mâna acestuia şi a început să o mănânce de zor. Apoi s-a aşezat lângă călugăr, dând din coadă.

– Vezi, omule – i-a spus părintele celui din spatele gardului – bunătatea naşte intotdeauna bunătate. Dacă tu ai fost rău cu câinele, cum ai fi vrut să fie el cu ţine. Hai, vino şi mângâie-l!

Să nu mai faci niciodată un rău, acolo unde poţi face bine. Şi crede-mă, oriunde şi oricând poţi face numai bine. De tine depinde!

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

3 thoughts on “Cainele si calugarul – bunatatea sufletului

 • 28 November 2012 at 10:48 am
  Permalink

  Exact ce stim despre padure ; asa cum strigi ,asa iti raspunde ecoul ! este o povestioara draguta cu un tata si unfiu despre asta ,sunt convinsa ca o cunoasteti ,ajunge daca va amintiti de ea .

 • 1 December 2015 at 6:15 pm
  Permalink

  Lucuri ziditoate si folositoare am gasit pe aceasta pagina.
  Va dorec mult spor in ceea ce faceti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *