Cainele si calugarul – bunatatea sufletului

Mergand pe un drum, un om a observat ca un caine a inceput sa-l latre. Omul însă a pus imediat mâna pe o piatră şi a aruncat-o spre animal. Câinele s-a ferit imediat şi, ce să vezi?!, a sărit mai tare la om, gata-gata să-l muşte.

Speriat rău, omul a mai apucat doar să intre într-o curte şi să trântească poarta. Acum stătea acolo, în timp ce câinele urla de mama focului dincolo de gard.

Chiar în acel timp, a trecut pe stradă şi un călugăr. Văzându-l, câinele a sărit la părinte, lătrând şi arătându-şi colţii. Liniştit, călugărul a scos o bucată de pâine din traistă şi i-a întins-o căţelului.

Imediat, acesta a încetat să latre, s-a apropiat uşor-uşor şi, dându-şi seama de bunătatea omului, a luat bucăţica de pâine chiar din mâna acestuia şi a început să o mănânce de zor. Apoi s-a aşezat lângă călugăr, dând din coadă.

– Vezi, omule – i-a spus părintele celui din spatele gardului – bunătatea naşte intotdeauna bunătate. Dacă tu ai fost rău cu câinele, cum ai fi vrut să fie el cu ţine. Hai, vino şi mângâie-l!

Să nu mai faci niciodată un rău, acolo unde poţi face bine. Şi crede-mă, oriunde şi oricând poţi face numai bine. De tine depinde!

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

3 comentarii la „Cainele si calugarul – bunatatea sufletului

 • 28 noiembrie 2012 la 10:48 am
  Permalink

  Exact ce stim despre padure ; asa cum strigi ,asa iti raspunde ecoul ! este o povestioara draguta cu un tata si unfiu despre asta ,sunt convinsa ca o cunoasteti ,ajunge daca va amintiti de ea .

 • 1 decembrie 2015 la 6:15 pm
  Permalink

  Lucuri ziditoate si folositoare am gasit pe aceasta pagina.
  Va dorec mult spor in ceea ce faceti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste mai multe:
Adevarata comoara

Un tânăr era foarte supărat că nu are mai mulţi bani, că nu-şi poate cumpăra tot ce-şi dorea. Se plimba

Închide