Catelul curajos

Un domn care merge in Africa la vanatoare isi ia si catelul cu el. Intr-o zi, catelul se indeparteaza de grup, se pierde si incepe sa vagabondeze prin padure….

Deodata, vede cum vine in alergare, de departe, o pantera enorma. Crezand ca pantera o sa-l devoreze, se gandeste repede ce sa faca. In acel moment, vede o gramada de oase de-ale unui animal mort si incepe sa le molfaie.Cand pantera era cat pe-aci sa-l atace, catelul zice :

– Ah, ce pantera gustoasa am terminat de mancat! Pantera, auzindu-l, franeaza brusc si isi zice in sinea ei, descumpanita :

-Cine stie ce animal mai e si asta ?? … Daca ma mananca si pe mine?

O maimuta, care era intr-un copac pe-aproape, vede si aude toata tarasenia si da fuga dupa pantera care se indeparta sa-i povesteasca cum a inselat-o catelul :

– Oasele alea erau acolo! Si el e doar un biet catel!

Pantera foarte nervoasa, se intoarce in fuga catre catel cu maimuta agatata de umarul ei. Catelul vede de departe ca pantera se intoarce cu maimuta si isi da seama ca maimuta l-a tradat. Tremurand de frica, isi zice : “Si acuma ce fac?” Dar in loc sa fuga se intoarce cu spatele spre cele doua, si ca si cand nu le-ar fi vazut, si zice nervos :

– Nenorocita asta de maimuta! Am trimis-o de mai bine de jumatate de ora sa-mi aduca alta pantera si inca nu apare!

Morala:In momentele de criza, imaginatia este la fel de importanta ca si cunostintele, iar curajul mult mai important decat forta.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste mai multe:
Big John

Intr-o zi, un sofer de autobuz a mers ca de obicei la serviciu, si-a pornit masina si a plecat pe

Închide