Cei doi îngeri…

ingeriDoi ingeri calatori s-au oprit sa-si petreaca noaptea in casa unei familii instarite. Familia a refuzat sa-i lase pe ingeri sa innopteze in camera de oaspeti. In schimb, le-a oferit o camaruta in subsol.

In timp ce isi faceau paturile, ingerul cel batran a vazut o gaura in perete si a reparat-o imediat. Cand ingerul cel tanar l-a intrebat de ce, celalalt inger i-a raspuns: “Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi”.

Continuindu-si drumul, in noaptea urmatoare ingerii au ajuns sa se odihneasca in casa unui om foarte sarac, dar foarte ospitalier. Taranul locuia impreuna cu sotia lui.

Dupa ce au impartit cu ei putina mancare ce o aveau, i-au lasat pe ingeri sa doarma in patul lor, unde se puteau odihni in voie.

Cand s-au trezit a doua zi, ingerii i-au gasit pe taran si pe sotia lui plangand.

Singura lor vaca al carei lapte era singurul lor venit, murise pe camp.

Ingerii l-au imbarbatat pe taran si au plecat mai departe. Pe drum, cel tanar s-a infuriat si l-a intrebat pe cel batran, cum se poate intampla un asemenea lucru? “Primul om avea tot si totusi l-ai ajutat”, a spus el. “A doua familie avea atat de putin, dar era in stare sa imparta totul, si tu i-ai lasat vaca sa moara”.

“Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi”, i-a raspuns ingerul cel batran.

“Cand am stat in subsol am observat ca in gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stapanul era obsedat de lacomie si era incapabil sa-si imparta bogatia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu o mai gaseasca. Noaptea trecuta, cand am dormit in patul familiei de tarani, ingerul mortii a venit dupa sotia lui. I-am dat in schimb vaca.”

“Lucrurile nu sunt intotdeauna ce par a fi.” Uneori chiar asa se intampla cand viata nu se desfasoara asa cum ar trebui.

Daca ai credinta, stii ca orice intamplare este intotdeauna in avantajul tau. S-ar putea sa nu stii cum anume, (poate nu afli de ce anume te-a pazit Dumnezeu) dar stii ca e asa.

Unii oameni intra in viata noastra si pleaca repede… Unii ne devin prieteni si stau aproape de noi… lasandu-si minunatele amprente asupra inimii noastre, iar noi nu mai suntem aceiasi pentru ca prietenia lor ne-a transformat!!!

Ieri a trecut. Maine este un mister. Astazi este un dar. De aceea se cheama prezent (engl.: present = dar)! Cred ca viata este minunata… traieste si bucura-te de fiecare moment…

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

One thought on “Cei doi îngeri…

  • at
    Permalink

    Am plins ,foarte frumos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Reguli de viata

Institutul francez pentru anxietate şi stres, din Paris, a definit 20 de reguli de viaţă, despre care experţii spun că,

Close