... ... Darul cel mai pretios | Zambetul tau zilnic - traiestezambind.ro

Darul cel mai pretios

[blocktext align=”right”]inima[/blocktext]

Cândva, pe o margine de lume, într-un sat indepărtat trăia un suflet de artist, talentat şi înţelept. Maestrul adora copiii şi îi plăcea să-i răsfeţe cu încântătoare daruri: lucruşoare mici, născute dintr-o mare pasiune, foarte frumoase, dar… fragile! Oricât de mult se străduiau bieţii prichindei să fie grijulii cu noile jucării, fermecătoarele daruri se spărgeau zgomotos, transformandu-se în cioburi. Micuţii disperaţi plângeau cu amărăciune. Iar peste ceva timp, bătrânul înţelept le oferea alte daruri minunate: ameţitor de frumoase, dar… şi mai fragile!

Intr-o zi părinţii copiilor, copleşiti de drama picilor, au bătut la uşa bătrânului:
-Maestre, eşti atât de înţelept! Ştim că le doreşti copiilor noştri numai bine! Dar de ce le faci astfel de cadouri? Sunt încântătoare, dar atât de fragile!

Bătrânul înţelept le răspunse zâmbind:
-Vor trece doar câţiva ani şi cineva le va oferi…Inima Sa. Din bucuria de a primi aceste lucruri mici – frumoase, dar fragile şi tristeţea de a le pierde într-o clipă, vor învăţa să fie măcar un pic mai grijulii cu acel dar de nepreţuit…

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

2 thoughts on “Darul cel mai pretios

  • 7 November 2012 at 11:27 am
    Permalink

    Cata intelepciune !Dar daca copii ar pricepe ca aceasta intelepciune vine prin educatia pe care parintii si bunicii le-o ofera gratuit si cu toata dragostea ar fi castigati si ar evita multe lacrimi .

  • 13 November 2012 at 1:05 am
    Permalink

    Multumesc petru ca existati. In clipele neclare totul devine inteles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *