Dragostea descrisa in 10 cuvinte

Te-ai gândit vreodată ce înseamnă dragostea pentru tine?

În acest articol am încercat să descriu ce reprezintă pentru mine acest sentiment măreț.

Dragostea este cea mai puternică stare de spirit pe care oricare dintre noi ajungem sa o întâlnim sau să o experimentăm în decursul vieții noastre. Este dincolo de emoție, deoarece cuprinde și afecteaza toate fazele acțiunii, gândirii, inspirațiilor și aspirațiilor noastre.

A fi lipsit de dragoste inseamna a trăi o viata absentă.

Componentele dragostei se împletesc și depind una de cealaltă, și, în cele mai multe cazuri, se bazează pe reciprocitate. Dacă lispește unul dintre aceste componente, sau “zale” ale unui lanț, atunci întreg “lanțul”, care ține fiecare componenta împreună, este compromis – și dragostea va avea de suferit.

Care sunt pentru mine cele 10 componente din “lanțul dragostei”:

Increderea – aceasta poate fi considerată cel mai provocator element al dragostei. Îi acorzi altei persoane dreptul de a ține viața și emoțiile tale în mâinile ei. Nu pui la îndoială intențiile ei, deoarece crezi cu tărie că nu îti va face nici un rău, în schimb, va înflori datorită acestui privilegiu acordat de tine.

Sinceritatea – nu există nici o relație de dragoste adevarată, care să poată rezista fară sinceritate. In timp ce anumite adevăruri pot fi dureroase, dorința de a pune adevarul mai presus de auto-conservare, este o mărturie constantă a dragostei.

Toleranta – cu toții suntem predispusi la comportamente ciudate, în general acestea pot fi lucruri bune, deoarece ele ne definesc. Cu toate acestea, deseori, aceste ciudațenii ale noastre pot afecta persoanele apropiate nouă. Toleranta permite aceste ciudațenii și diferențe în acțiunile și gândurile oastre și ne face să acceptăm acestea în comportamentele celorlalți. Trebuie să înțelegem că aceste diferențe definesc într-o anumită măsură personalitatea lor.

Iertarea – este imposibil să îmbrățișezi cu caldură pe cineva și în același timp să îl ranești sau să il faci să sufere. Iertarea indică faptul că relația este mult mai importantă decat sentimentele noastre atunci cand vrem să părem “victime” și ne simțim ușor iritate de orice lucru mărunt.

Bunătatea – pe cât de simplu poate părea, bunătatea este hrana care ajută relația să crească și să se dezvolte. Bunătatea aduce recunoștința și sensibilitate într-o relație.

Siguranta – deși îi este foarte greu să se promoveze și să se mențină într-o relatie, siguranta este strâns legata de încredere. Când te simți în siguranță într-o relație, atunci invidia și gelozia sunt mai putin probabil să apară. Siguranta respinge ideea că partenerul poate fi interesat mai mult de altcineva sau altceva.

Întelegerea – este important să întelegem valorile partenerului si lucrurile care îl motivează. Întelegerea adevarată și compasiunea ne ajută să recunoaștem că atât punctele tari cât și punctele slabe ale celuilalt întregesc în mod egal personalitatea lui.

Implicarea – în timp ce unii văd această calitate ca și o formă de sacrificiu, în realitate este exact contrariul. A te implica pentru satisfacerea dorințelor, nevoilor și aspirațiilor partenerului tău este cu adevărat un gest nobil și dezinteresat. Prin implicare încerci din răsputeri să motivezi și să încurajezi orice lucru care ar putea aduce fericire persoanei iubite, si faci acest lucru fără să aștepți nimic in schimb.

Respectul – este important să evităm orice ar putea împiedica dezvoltarea partenerului și ulterior succesul relatiei. Acest lucru îl putem obține arătând în orice moment respectul nostru fata de partener și relație.

Articol scris de Diana Rosu.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

One thought on “Dragostea descrisa in 10 cuvinte

  • at
    Permalink

    Mai gasesti toate astea?Eu nu cred ca mai exista toate la un loc .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Cuvinte cu ecou

De ce este aşa de greu să te descoperi, şi în acelasi timp, să te laşi descoperit, cu toate cele

Close