Hârtia aurită

box“Povestea spune că a fost odată un om, care şi-a pedepsit fetiţa în vârstă de 5 ani, pentru că a risipit o hârtie aurie de împachetat,foarte scumpă. Omul stătea rău cu banii şi a devenit şi mai suparat când a văzut că fetiţa a folosit hârtia respectivă ca să decoreze o cutie şi să o puna sub bradul de Crăciun. Cu toate acestea, fetiţa a adus tatălui ei cadoul în dimineaţa următoare spunându-i:

“- Acesta este pentru tine, tăticule”.

Tatăl a fost ruşinat de reacţia lui furioasă de cu o zi în urmă, dar supărarea lui se arătă din nou când vazu ca, de fapt, cutia era goală. El i-a spus pe un ton răspicat:

“- Nu ştiai, domnişoară, că atunci când dai un cadou cuiva, trebuie să pui ceva în el?”

Fetiţa s-a uitat în sus spre tatăl său, cu lacrimi în ochi, şi a zis:

“- Tăticule, cutia nu este goală. Am suflat în ea atâtea săruturi până când s-a umplut.”

Tatăl a rămas uimit şi aşezandu-se în genunchi şi-a îmbrăţişat fetiţa rugând-o să-l ierte pentru supărarea lui fără rost. La scurt timp dupa aceasta, micuţa a murit într-un accident şi se
spune că tatăl ei a ţinut acea cutie aurie langă patul său tot restul vieţii şi de câte ori se simţea descurajat, sau avea de înfruntat situaţii dificile, deschidea cutia şi lua un sărut imaginar care-i dădea putere.

Morala:
Fiecare dintre noi primim o cutie aurie cu dragoste necondiţionată şi săruturi de la copiii noştri, de la familie, de la prieteni. Nu putem avea altceva mai preţios decât asta!

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

3 thoughts on “Hârtia aurită

 • at
  Permalink

             Numai cine n-a avut parte de  bucurii nematerializate ( si nici nu le-a luat drept etalon pentru viata, s-ar putea bucura mai mult de  un inel , de exemplu, care , la catva timp de la ocazia  cu care a ajuns pe degetul primitorului, rostogolindu-se , ajunge in gaura  de scurgere de sub cada  si mai departe…Nici macar degetul n-a avut vreme sa-i insemneze existenta scurta , printr-o urma …Cuvintele sincere, gesturile din toata inima , priceperea si dragul cu care se ofera , frumoasele daruri  de alt fel, raman vii si prind glas de la o vreme , strigandu-si  cu aceeasi tarie ,valoarea!…Invatati-va sa cantariti  gesturile , nu bonurile , pe care, uneori s-ar putea sa le gasiti ambalate impreuna cu darul!…Multumesc tuturor celor care nu mi-au mintit sufletul , oferindu-mi… si ii iert pe cei care nici n-au putut pricepe ce imi doresc mai mult!…

 • at
  Permalink

  foarte adevarat nimic nu poate inlocui sarutarea de seara, de dimineata si de oricind a copiilor

 • at
  Permalink

  Cine are copii,au o comoara pe care nu o pot aprecia si intelege cei ce nu au aceasta avere,nu cunosc valoarea unui sarut,imbratisari si declaratiei:te iubesc mama,te iubesc tata,va imbratisezi si va simt in inima mea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Povestire amuzantă

Un copil, la grădiniţa, încearca să îşi încalţe cizmuliţele. Pentru că nu se descurca, a cerut ajutorul educatoarei. Cu tot

Close