Insula pustie

Un vas de croazieră a naufragiat în timpul unei furtuni pe mare şi doar două persoane au supravieţuit înotând până pe o mică insulă pustie. Cei doi supravieţuitori, bărbaţi, neştiind ce altceva să facă, s-au înţeles că nu au altă soluţie decât să se roage. Totuşi, pentru a ştii rugăciunile cui au fost mai intense, au împărţit insula în două şi au hotărât ca fiecare să rămână pe partea lui de insulă. Primul lucru pentru care s-au rugat a fost mâncarea. A doua zi dimineaţă, primul din bărbaţi a văzut pe partea lui de insulă un pom fructifer şi a mâncat din fructele acestuia. Partea de insulă a celuilalt bărbat a rămas neroditoare.

După o săptămână, primul bărbat a început să se simtă singur şi s-a rugat pentru o nevastă. A doua zi o altă navă s-a scufundat în apropiere şi singurul supravieţuitor a fost o femeie, care a înotat spre partea lui de insulă. Pe cealaltă parte a insulei nu s-a întâmplat nimic.

Nu peste mult timp, primul bărbat a început să se roage pentru o casă, haine şi mai multă mâncare. Ziua următoare, ca prin magie, toate acestea au apărut. Celălat bărbat, în continuare nu avea nimic.

În sfârşit, primul bărbat a început să se roage pentru un vapor pentru a putea pleca împreună cu soţia lui de pe insulă. A doua zi dimineaţă a găsit un vapor ancorat pe partea lui de insulă. Bărbatul s-a urcat împreună cu soţia pe vapor şi a decis să-l lase pe celălalt bărbat pe insulă. A considerat că celălalt nu merită să se bucure de binecuvântarea lui D-zeu, deoarece nicio rugăciune a acestuia nu a primit răspuns.

Pe când se pregătea să plece, bărbatul a auzit o voce care parcă venea din ceruri: „ De ce îţi laşi tovarăşul pe insulă?”. „Pentru că binecuvântările sunt doar ale mele, atâta timp cât eu m-am rugat pentru ele- a răspuns bărbatul- Nicio rugăciune a lui nu a fost răsplătită, aşa că nu merită nimic.” „Greşeşti!”- spuse vocea. „S-a rugat pentru un singur lucru, şi i-am şi răspuns. Altfel, niciuna din rugăciunile tale nu s-ar fi adeverit.” „Spune-mi – a întrebat primul bărbat- ce putea el să ceară astfel încât eu ar trebui să-i fiu recunoscător?”

„S-a rugat ca toate rugăciunile tale să fie ascultate.”

Binecuvântările noastre nu sunt doar rezultatul rugăciunilor noastre ci şi a rugăciunilor celorlalţi pentru noi.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Pretul unui miracol

O fetiţă a intrat în camera ei şi a scos din ascunzătoarea din dulap un borcan. A turnat conţinutul borcanului

Close