Nebunii frumoase

Trăim în fiecare zi căutând acel ceva anume care să ne facă să zâmbim, să fim fericiți și să resimțim fiorii unui nou început. E ceea ce a rămas uman în noi. Dacă nu am mai căuta asta nu am fi această specie frumoasă.

În unele zile facem să se întâmple nebunii frumoase. Facem un drum lung ca să vedem pe cineva drag, spunem cuiva ”Te iubesc”, oferim un sărut fără să știm dacă ni se va răspunde sărutului, plângem pe umărul unui prieten până nu se mai înțelege ce vorbim, ne uităm la o poză dragă sau mângâiem mâna care ne-a mângâiat.

Avem nevoie de toată nebunia din noi, în fiecare zi.

Avem nevoie de toată această nebunie frumoasă ca să știm că trăim , să retrăim momente dragi și să iubim sau să fim iubiți.

Iar cele mai frumoase nebunii în viață sunt invizibile. Haideți să ne aprindem simțurile pentru tot ce e nebunesc de frumos.

Știm undeva, la nivel conștient, că suntem înconjurați de frumos. Întrebarea e: o simțim, suntem cu adevărat conștienți de ea…sau suntem cu mintea prea ocupată pentru așa ceva?

Sunetele și muzica. Avem fiecare dintre noi un anumit fel de muzică ce ne transpune într-o lume frumoasă, nebunesc de frumoasă, ne face să simțim ceva și nu e ceva pe care să putem pune degetul – este ceva atât de puternic încât ne inspiră. De asemenea un zâmbet, marea sau ploaia, pot să aibă același efect. Ce sunete/ce muzică are puterea să te facă un nebun frumos?

Calmul/Liniștea. Unul din cele mai frumoase sunete în viață este non-sunetul, liniștea. Asta înseamnă trecerea de la o stare de mișcare și zgomot la o stare de liniște și calm. Sau, cum spunea Benjamin Disraeli, “Liniștea este mama adevărului.”

Miresmele. Și mă refer la acelea care într-o clipă ne pot aduce bucuria, zâmbetul și un sentiment pe nume ”ahhhhhh” – poate să fie mirosul de pâine caldă sau al unei plăcinte la cuptor…poate fi marea sau mierea sau parfumul ei. E …. momentul. Puterea lor e în a ne zdruncina fracțiuni de secundă propriul subconștient sau o amintire demult uitată. Nimic nu e mai memorabil decât un miros. Un miros poate să fie neașteptat, să dureze doar un moment și totuși să îmbrace tot ce a însemnat o vară la munte” (Diane Ackerman).

Mulțumirea. Pacea și mulțumirea nu pot fi atinse, văzute sau mirosite. Nu sunt vizibile ochiului liber și totuși le putem simți adânc în noi. Fiecare are propria ambarcațiune pentru a naviga până la liniștea interioară. Șmecheria este să navigăm prin apele vieții fără a ne lăsa înghițiți de valuri. Nici măcar nu e nevoie să devii Maica Teresa sau micul Isus, ajunge să stai 5 minute pe zi tu cu tine cu capul în mâini, în mijlocul sufletului sau să te joci cu copiii tăi în parc. Vei resimți și mulțumirea și această liniște.

Iubirea. Cea mai mare nebunie. Ce te face să te simți îndrăgostit? Când îți bate inima? Cum o cheamă? Cum îl cheamă? Îi oferi iubire sau doar o aștepți să vină din partea ei/lui? Abandonează-ți ego-ul. Încetează egoismul în care te-ai băgat singur. Oferă azi un sărut nebunesc și așteaptă să vezi ce se va întâmpla. Oferă gestul pe care îl aștepți și bucură-te că l-ai oferit.

Cum pot să-mi ofer aceste mici nebunii frumoase?

Lasă garda jos și bucură-te de tine fără bariere.

Îmbrățișează-ți frica și spune-i c-o vei ajuta să-i treacă.

Spune și azi același Te iubesc, fără să te întrebi dacă ți se va răspunde sau nu.

Oferă o mângâiere și un zâmbet.

”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în ceilalți.” (Mahatma Gandhi)

Articol scris de Sergiu Tamas.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

2 thoughts on “Nebunii frumoase

  • at
    Permalink

    Super articolul! Trebuie sa gasim puterea sa fim mai veseli, mai optimisti, sa ne bucuram de tot ce e frumos, duios si sa oferim celor din in jurul nostru aceasta bucurie zi de zi…Fa-ti timp ,sa iubeşti, fa-ti timp sa vorbeşti, fa-ti timp sa împărtăşeşti gândurile preţioase pe care le ai….si toate cu zambetul pe buze…

  • at
    Permalink

    Minunat , in momentul in care cauti …….,parca acel CEVA te astepta si se releva in momentul in care ai inceput sa actionezi cu credinta .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Cainele si calugarul – bunatatea sufletului

Mergand pe un drum, un om a observat ca un caine a inceput sa-l latre. Omul însă a pus imediat mâna

Close