... ... Necesitatea unui zâmbet | Zambetul tau zilnic - traiestezambind.ro

Necesitatea unui zâmbet

smileDeja a început. Lumea oamenilor fără zâmbet, fără emoţii, fără esenţă. Nebunii zâmbăreţi pier cu fiecare lacrimă pe care o varsă pentru te miri ce lucru neîmplinit. Fiecare din noi are un vis care trebuie dus la capăt. De când eram mici visam că vom putea să facem întreaga lume să zâmbească. Şi de aici porneşte necesitatea noastră de a oferi zâmbete. O necesitate ce piere dacă e distrusă de răutatea  şi nepăsarea altora. Dar eu îndrăznesc. Îndrăznesc să cred că mai sunt oameni capabili să ofere zâmbete, să redea bucurii. Oamenilor… uitaţi-vă în jur. Dacă vedeţi pe cineva că se străduie, nu tăiaţi aripi, oferiţi şanse.

Eu recunosc: visul meu cel mai mare este să dau cât mai multe zâmbete lumii. Să aduc ceva nou de fiecare dată. Dar… nu reuşesc. Nu tot timpul. Pentru că mi-e frică să nu provoc lacrimi. O să încerc să împart câte ceva din fragmentele mele din inimă, pentru că oamenii vorbesc de la inimă la inimă, prin spirit, ajungând la suflet. Şi colţurile sufleteşti sunt minunate şi infinite. Sunt colţuri ce comunică atunci când vorbim limba frumosului. Când suntem conştienţi de răutatea din lume, dar bunătatea din noi lasă o lumină plăpândă în fiecare colţisor pe care îl întâlnim zilnic.

Trăim vieţi diferite, întâlnim numeroşi oameni, dar legatura primordială cu un străin este reprezentată de zâmbet. Doi ochi luminoşi şi un zâmbet cald şi suntem gata să înfruntăm orice. Provocarea cea mai mare este să ne păstrăm acel zâmbet. Vreau să povestesc despre viaţă, aleg să fiu copil, să mă refugiez în realitatea mea caldă, unde pot găsi fiecăruia câte o calitate micuţă.  O să vă povestesc despre baloane de săpun, praf de stele şi vise neîmplinite folosindu-mă de surpriza pe care mi-a facut-o un îngeraş: căţelul meu pe nume Yume (înseamnă “vis” în limba japoneză). Sper că v-am făcut curioşi. Vă lansez o mică provocare. Alegeti-vă o persoană dragă şi timp de o săptămână încercaţi să o faceţi să zâmbească de cel puţin trei ori. Să-mi spuneţi dacă aţi reuşit.

Până data viitoare, zâmbete dulci vă doresc!

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

4 thoughts on “Necesitatea unui zâmbet

 • 5 March 2011 at 1:25 pm
  Permalink

  foarte frumos articolul!
  felicitari!

 • 20 August 2011 at 7:19 am
  Permalink

  Iti scriu cu zambetul pe buze ca mi-a placut mult articolul.Felicitari

 • 4 September 2012 at 3:11 pm
  Permalink

  zambetul este terapia sanatatii.mi-a placut, felicitari!

 • 9 March 2013 at 12:47 pm
  Permalink

  Multumesc pentru acest articol minunat. Mi-ai readus zambetul ! Salutari .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *