Nu renunta niciodata!

Am revăzut, pentru a nu știu câta oara, Naufragiatul cu Tom Hanks. Pe lângă asemănările cu Robinson Crusoe și al lui prieten de nădejde Vineri, care era om, Wilson – pentru cei care nu au văzut filmul este o minge – m-a inspirat și m-a făcut să cred cu putere că ne putem găsi sprijin oriunde, în oricine și în orice. Totul e să-l căutăm cu mare atenție. Și să ni-l dorim cu adevărat. Sau să avem cu adevărat nevoie de el.

Și chiar dacă nu naufragiem pe o insulă pustie, mulți ne considerăm naufragiați în propria viață uneori. Și nu ne găsim locul, nu găsim un punct de sprijin, acea mână întinsă care să ne scoată din starea în care suntem, acel umăr pe care să putem plânge din tot sufletul pentru a ne descărca de toate durerile întregii lumi care parcă ne apasă….

De multe ori ajutorul e chiar sub ochii noștri, asemenea ochelarilor bunicii care îi căuta peste tot, doar pe nas nu…

De foarte multe ori nu căutăm unde trebuie sau nici măcar nu știm sigur ce căutăm. În disperarea noastră de a ne agăța de un fir de ață, suntem orbi.

Tom Hanks l-a găsit pe Wilson întâmplător, când deschidea pachetele FedEx care și-au găsit sfârșitul în ocean, odată cu prăbușirea avionului său. Și a reușit să și-l facă prieten din nevoia de a vorbi cu cineva, de a împărtăși ceea ce simte, de a se raporta la cineva pentru anumite lucruri pe care le făcea, de a împărți cu cineva momentele zilnice, de a nu fi complet singur, uitat și abandonat de lume, pe o insulă complet pustie. Wilson a reprezentat pentru naufragiatul nostru mijlocul prin care acesta și-a păstrat speranța, umanitatea, mințile întregi și puterea de a merge mai departe. Wilson fiind o minge nu avea cum să-i răspundă, dar avea puterea de a-l face să treacă cu bine peste zilele care curgeau… când Wilson a căzut de pe pluta salvatoare, impactul a fost extrem de puternic – o despărțire ca de cel mai bun și loial prieten, care nu-l trădase nicio secundă, care fusese alături de el zi de zi, necondiționat.  Și așa cum atunci când viața îți închide o ușă, dar Dumnezeu îți deschide o fereastra, naufragiatul nostru a fost găsit și readus printre oameni….

Am ales să vorbesc despre acest film pentru că în realitate lucrurile se pot întâmpla la fel – un prieten, un hobby, chiar și o persoană străină, complet detașată de situația noastră, familia, o carte…. orice sau oricine ne poate fi alături pentru a ne ajuta să trecem pragul dintre disperare, dezamăgire către o viață mai frumoasă și mai veselă. Întotdeauna există acel punct de sprijin care ne poate ancora mai puternic, care ne poate oferi o nouă perspectivă asupra vieții, care ne poate îndruma către decizii mai bune și către ieșirea din situații pe care le consideram imposibile.

Cu încredere în propria persoană, în ceea ce simțim, în ceea ce ne dorim, mereu cu zâmbetul pe buze, cu curaj și motivație interioară, nu există munți care să nu poată fi trecuți. Suntem oameni, și fiecare dintre noi are propriile naufragii. Dar numai de noi depinde să ne găsim și un Wilson…. :).

Articol scris de Neagu Corina.

Alte aticole minunate gasiti pe urmatorul blog : http://corinaneagu.blogspot.ro/

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Intre zambete si tipete

Îmi place mult să citesc cărți cu și despre ei. Adevărul este că dacă nu ar fi atât de drăgălași

Close