O invitatie la dans

Se întâmplă uneori să aşteptăm o invitaţie la dans, să aşteptăm persoana potrivită, momentul perfect, situaţia plănuită, ceva care să ne impulsioneze să ne ridicăm din sala de aşteptare şi să urcăm pe scenă, să fim cine suntem. Aşa aşteptăm şi în viaţă, să se petreacă ceva din exterior pentru ca noi să începem să trăim ceea ce ne dorim.

Şi aţi ghicit ce se întâmplă: ne întoarcem rapid să aşteptăm în continuare după ce momentul, persoana sau situaţia au dispărut. Pentru că dansul, viaţa, fericirea nu vin din noi, ci ca o reacţie la ceva din exterior. Şi continuăm să aşteptăm în tristeţe, să dansăm puţin şi să ne întoarcem la loc fără să schimbăm nimic. Parcă am vrea să ne avântăm cu toată inima şi cu tot ceea ce ne face vulnerabili pe scenă, să ne asumăm riscuri, să ne îndrăgostim, să dansăm singuri şi cu ceilalţi, să ne cunoaştem propriul ritm, să fim pur şi simplu fericiţi fără “de ce”. Şi totuşi, nu ne facem curaj. Atâta timp am aşteptat, ne-am mulţumit cu pahare pline pe jumătate, cu iluzii şi promisiuni de revenire, încât nu putem crede că se poate altcumva.

Nu am cum să te conving că meriţi ce e mai bun, că deciziile potrivite pentru tine sunt cele care te fac fericit/ă, că a aştepta pe oricine înseamnă a rata experienţele care te înconjoară chiar acum, că dacă un lucru e menit să fie, va intra în viaţa ta pe fereastră chiar dacă îi închizi uşa – deşi aşa e. Tot ce iţi pot spune e că după experienţe de aşteptare, eu am ales să dansez şi să mă gândesc la ceea ce e bine pentru mine acum, fără a mai reacţiona la deciziile celuilalt, ci ştiind ceea ce vreau pentru mine şi făcând pasul pe care îl simt.

Un dans în doi durează la fel ca orice altă experienţă, atâta timp cât cei implicaţi aleg să îl susţină. Şi dacă aştepţi întotdeauna din exterior, suferi. Aşa că du-te, fii primul care spune, primul care riscă, primul care nu vrea jumătăţi de măsură şi care dăruieşte. Şi fii fără aşteptări, fii tu şi atât. Fii vulnerabil şi sincer cu tine. Iar ceea ce vei primi iţi va indica dacă ai întâlnit persoana care te apreciază exact pentru ceea ce eşti si vrea să aibă acest dans cu tine. Daca e aşa, bucura-te, daca nu, mulţumeşte şi recunoaşte curajul din tine care a ieşit la iveală – ai caştigat libertatea de a fi tu, indiferent de celălalt.

Totul incepe cu o invitaţie la dans pe care ne-o facem nouă înşine pentru a merge pe scenă şi a trăi exact ceea ce ne dorim, aşa cum simţim şi ne îndrumă paşii. Şi să fim siguri că merităm ce e mai bun, în dans şi în viaţă!

Irina Negrila
http://www.irinanegrila.ro/2011/09/20/o-invitatie-la-dans/

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

One thought on “O invitatie la dans

  • at
    Permalink

    Foarte frumos articolul.  Ma regasesc foarte mult in ceea ce ai scris.

    Multumesc multmesc.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Catelul curajos

Un domn care merge in Africa la vanatoare isi ia si catelul cu el. Intr-o zi, catelul se indeparteaza de

Close