... ... O mână de ajutor este mai valoroasă decât o faptă rea | Zambetul tau zilnic - traiestezambind.ro

O mână de ajutor este mai valoroasă decât o faptă rea

sheepUn ţăran cam rău la suflet a găsit într-o zi pe păşunea sa vaca vecinului. Mânios, omul a luat animalul la bătaie, după care l-a legat şi l-a dus înapoi, spunându-i vecinului său:

– Dacă mai găsesc o singură dată vaca ta la mine-n grădina, să ştii că o bat şi mai rau, ai auzit ?

A doua zi, însă, vecinul cel dintâi găsi şi el, în bătătura sa, două oi ale celuilalt, ce se strecuraseră printr-o spărtura a gardului. S-a apucat omul şi a reparat gardul, după care a luat frumos oile şi le-a dus stăpânului lor, celui crud, spunându-i:

– Am găsit la mine-n curte două dintre oile dumitale. Le-am adăpat şi ţi le-am adus acasă. Dacă am să le mai găsesc şi altă dată în curtea mea, să ştii că am să fac la fel: am să le port de grijă şi am să ţi le aduc nevătămate.

– Iţi mulţumesc – i-a răspuns ţăranul – puteai să faci la fel ca mine, dar acum îmi dau seama ca eu am greşit. Vei vedea că a doua oară nu se va mai întâmpla!

Şi, într-adevăr, ţăranul s-a ţinut de cuvânt.

Când vrei să-i arati cuiva că a greşit, nu trebuie să o faci cu răutate, ci cu blândeţe şi răbdare şi, atunci, cu siguranţă, vei reuşi.

“Învăţătura din constrângere nu e făcută să rămână, dar cea care pătrunde în suflet prin dragoste şi bunăvoinţa, aceea rămâne acolo pentru totdeauna.”

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

One thought on “O mână de ajutor este mai valoroasă decât o faptă rea

  • 20 May 2010 at 1:52 pm
    Permalink

    Felicitari pentru toate articolele postate, pentru toate povestile minunate care pot atinge, fiind citite cu multa bunavointa si atentie, si inima celui mai crud sau egosit individ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *