Papagalul intelept

Un negustor din India s-a îndreptat către Africa ca să achiziţioneze nişte produse locale. În timp ce se afla în junglă a văzut mii de păsări vorbitoare, multicolore, de-a dreptul minunate. S-a hotărât să captureze o astfel de pasăre vorbitoare şi să o ia cu el înapoi, precum animal de companie. Acasă, şi-a tinut pasărea într-o cuşcă poleită cu aur, a hrănit-o cu cele mai bune seminţe, cu miere şi nectar de flori, a cântat muzică pentru aceasta, a tratat-o cum a ştiut mai bine.

Când a venit timpul pentru călător să se întoarcă în Africa, doi ani mai târziu, şi-a întrebat pasărea daca este vreun mesaj pe care vrea să îl transmită catre păsările din junglă. Aceasta i-a spus stăpânului să le povestească despre cât de fericită trăieşte în colivie şi despre cum se bucură de fiecare zi.

[blocktext align=”right”]parrot[/blocktext]Ajuns în Africa, drumeţul s-a îndreptat direct către junglă şi, a trasmis mesajul celorlaltor păsări. Îndată ce a terminat de povestit, un papagal cu lacrimi în ochi a căzut la pământ, mort. Negustorul a fost alarmat şi s-a gândit ca papagalul s-a prăpădit de tristeţe şi de dorul prietenului din colivie.

Întors în India, călătorul i-a relatat întâmplarea păsării sale. Însă, îndată ce a terminat povestirea, ochii acesteia s-au umplut de lacrimi şi s-a prăbuşit moartă în colivia sa. Călătorul era uluit, dar si-a închipuit că tristeţea şi dorul pentru semenii din Africa ai păsării sale au răpus-o. Acesta a deschis colivia şi a aruncat pasărea fără suflare pe geam. Imediat, animalul a prins viaţă şi a început să dea din aripi catre ramura unui copac de vis-a-vis.

Negustorul i-a zis:
-Deci nu ai murit! De ce ai făcut asta? M-ai păcălit!
atunci pasărea a răspuns:
-Pentru că prietenul meu din Africa mi-a trimis un mesaj foarte important!
-Care era mesajul? întrebă curios
-Mi-a transmis că dacă vrei să evadezi din colivia ta, trebuie să înveţi să mori cât încă trăieşti.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

One thought on “Papagalul intelept

  • at
    Permalink

    Super frumoasa povestea.
    Este foarte adevarata morala – ca sa traiesti cu adevarat, trebuie sa omori toate gandurile si obiceiurile gresite implementate de societatea in care traim. Viata inseamna libertate si traiul care ni se potriveste si ne face fericiti 100%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Reciprocitate

Un bărbat foarte sărac trăia împreună cu soția lui. Într-o zi, nevasta sa, care avea părul foarte lung, l-a rugat

Close