Povestea broscuţei

frogCâteva broscuţe de pe malul unui lac şi-au propus să organizeze un mare concurs pentru a vedea care dintre ele poate să ajungă în vârful unui turn care se înălţa semeţ la marginea dinspre apus a împărăţiei lor.

Şi ca la orice concurs, s-a adunat curioasă o multime impresionantă de spectatori pentru a urmări cursa şi pentru a le încuraja pe broscuţe. Se auzea cum şuşotesc între ei despre cât de înalt este turnul şi cât de periculoasă este această întrecere. Despre cât de obositoare va fi încercarea şi despre îndoiala lor că vreuna dintre broscuţe va reuşi să ajungă până sus.

Cum s-a dat startul, broscuţele au început să se caţere vioaie, însa de jos auzeau vocile spectatorilor, unii prieteni, alţii necunoscuţi, cum strigau pline de teama:
“N-are rost, turnul este prea înalt! Opriţi-vă, sunteţi în pericol, o să cădeţi!”

Tot mai multe broscuţe au început să se resemneze şi una câte una au abandonat cursa.

Numai una singură a continuat să se caţere cu încăpăţânare mai departe. Nu voia cu nici un chip să renunţe! Ea a fost singura care a ajuns în vârful turnului.
Toate celelalte broscuţe şi toţi spectatorii au vrut să afle cum a reuşit să faca un efort atât de mare, aşa ca au mers să o intrebe.
Aşa se afla că broscuţa învingătoare era SURDA!!!

Morala: Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi pesimişti, deoarece ei îţi răpesc cele mai frumoase dorinţe şi sperante pe care le porţi în suflet. Ai grijă să nu te laşi influentat de ceea ce auzi sau citeşti.
Si, mai ales, fii pur şi simplu „SURD“ când cineva îţi spune că nu-ţi poti realiza visurile!

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Povestea căruţei

Odată, demult, mă plimbam împreună cu tatăl meu când, la o cotitură, el se opri deodată. După o clipă de

Close