Povestea omului care a invatat sa fie fericit

  A fost odata un om care se considera foarte nefericit, pentru ca in trista lui viata nu descoperise secretul unei vieti frumoase. Tocmai cand se hotarase ca nu mai este nimic de facut pentru a fi fericit, auzi ca prin tara lui trecea un mare intelept, care avea raspuns la toate intrebarile si se hotara sa-l caute pe acel om. Intreba pe unul, pe altul si astfel ajunse in fata in fata unui om imbracat simplu, un batran pe care moartea parca uitase sa-l ia. Omul nostru gandi: ,,cum sa fie batranul asta uscat, sprijinit in baston, un mare intelept ?’’
Dar batranul il uimi citindu-i gandurile si spunandu-i :
–   Tu ai venit la mine pentru ca esti un mare nefericit. Iti dezvalui o taina: pentru a avea o viata minunata, trebuie sa ai sentimente pentru orice lucru marunt ai face.
–   Ce inseamna sa pun sentimente in orice si cum pot face asta?.. intreba omul.
Atunci batranul intelept ii arata cateva dintre sentimentele cele mai importante ale vietii. Primul sentiment a fost uitarea, care ii spuse omului:
–   Pentru a fi fericit in viata, trebuie sa uiti tot ce nu-ti este folositor !
Batranul intelept il indemna pe om:
–   Omule, doreste-ti ca tot raul sa fie uitat !
Omul isi dori si uita totul.
Apoi batranul chema la el tristetea: iar omul isi dori sa fie trist si ramase trist. Al treilea sentiment a fost speranta, care ii spuse omului:
–   Pentru ca totul sa fie bine, trebuie sa fi plin de speranta !
Omul ascultator isi dori si asta.
Penultimul sentiment a fost iubirea, care putin timida a spus:
–   Oamenii trebuie sa se iubeasca pentru a fi cu adevarat bucurosi si pentru a avea o viata minunata!
Omul isi dori din tot sufletul iubire si dorinta i se implinii.
Ultimul sentiment, care a fost aratat omului, a fost bucuria, care cu zambetul pe buze zise:
–   Oamenii trebuie sa depaseasca orice cu zambetul pe buze, ca si mine ! De asemenea, oamenii trebuie sa se bucure de orice lucru, oricat de marunt ar fi !
Dupa cate a vazut, a auzit si a infaptuit omul era totusi foarte confuz, pentru ca, desi avea parte de cinci sentimente importante, nu putea fi fericit. De aceea spuse mahnit:
–   Am venit la tine cu inima deschisa sa ma inveti fericirea vietii, dar tu nu ai nici o putere, de ce m-ai mintit, inteleptule? Pentru ca eu, cu aceste sentimente, nu pot fi fericit…
–   Doar cu aceste sentimente poti fi fericit, a spus inteleptul. Dar tu ai uitat sa cauti in inima ta raspunsul fericirii. Aceste sentimente trebuie asociate intr-un anumit fel, pentru a fi fericit. De aceea incerca sa dai uitarii toata tristetea, pentru a ramane in sufletul tau doar bucuria si mereu sa pastrezi in suflet, speranta vie ca vei mai putea iubi, chiar daca de multe ori de-a lungul vietii vei fi ranit in dragoste.

De cate ori in viata, atunci cand suntem confuzi, ne lovim de ignoranta noastra si nu stim cum trebuie sa asociem sentimentele, pentru a fi fericiti?…
Nu conteaza prin ce treci in viata, exista totdeauna o speranta, acolo undeva ascunsa in sufletul tau. Invata sa fi si tu fericit, pentru ca secretul fericirii este ascuns in inima ta.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

One thought on “Povestea omului care a invatat sa fie fericit

  • at
    Permalink

    Este super povestea. Daca doresti cu adevarat sa fii fericit gasesti si cum sa faci asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
A reconstrui lumea

Un tata incerca sa citeasca ziarul,dar fiul sau mic il tot deranja.La un moment dat, tatal,saturat de necontenita lui agitatie,rupe

Close