Unde stau ascunse adevaratele puteri ale omului ?

O veche legendă hindusă spune că în urma cu mult timp, oamenii erau zei, dar au abuzat atât de mult de puterile lor divine, încât Brahma, stăpânul tuturor zeilor, a decis într-o zi să le ia toate puterile înapoi şi să le ascundă într-un loc în care să le fie imposibil să le mai găsească. Tot ce mai rămanea de facut, era să găseasca locul potrivit.

Un număr de zei mai mici au fost chemaţi la un consiliu, în care urma să fie rezolvată problema. Una din sugestiile lor a fost: “Îngoapă-le puterile în pământ”. Dar Brahma a replicat: “Nu, asta nu e bine, pentru că oamenii vor săpa adânc şi le vor găsi”.

Atunci, zeii au spus: “În cazul asta le vom arunca puterile în cea mai adâncă mare”. La care Brahma a replicat iar: “Mai devreme sau mai târziu, omul va explora adâncimile mărilor, unde le va găsi şi le va aduce iar la suprafaţă”.

Zeii mai mici, au concluzionat: “Nici pământul, nici marea nu sunt locuri sigure în care să poata fi ascunse puterile divine ale oamenilor, iar noi altele nu ştim…ne dăm batuţi”.

În acel moment, Brahma a spus: “Iată ce vom face cu divinitatea omului! O vom ascunde adânc în el însuşi, pentru că acesta e singurul loc unde el nu se va gândi să caute.”

Si de atunci, conform legendei, omul a răscolit intreaga lume; a explorat, s-a căţărat, s-a scufundat şi a sapat, în căutarea a ceva ce se afla mereu ascuns în el însuşi.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

One thought on “Unde stau ascunse adevaratele puteri ale omului ?

  • at
    Permalink

    Da,exceptional articolul! Imi place! Felicitari pt ca v-ati gandit sa-l postati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Ce este fericirea?

Un negustor oarecare şi-a trimis fiul să înveţe Taina Fericirii de la cel mai înţelept dintre toţi oa­menii. Băiatul a

Close