Sa nu renuntam niciodata

Un turist îşi petrecea vacanţa în Africa. Într-una din zile el urmarea elefanţii cum trec. Spre surprinderea lui aceste puternice animale erau ţinute doar cu o funie subţire legată de un picior din faţă, evident fiind faptul că ar fi putut fugi oricând îşi doresc. Cu toate acestea, ei n-o făceau.

La un moment dat acesta a văzut un dresor şi l-a oprit pentru a-l întreba cum se poate ca niciun singur elefant să nu încerce să scape, şi acesta i-a explicat:
– Când elefanţii sunt încă foarte mici folosim o funie de aceleaşi dimensiuni pentru a-i lega, şi în acel moment aceasta este suficient de rezistentă pentru a-l ţine. De-a lungul timpului ei cresc, devin mai puternici, dar nu mai încearcă să scape, ştiind că funia nu le va permite>

Turistul era uimit,aceste animale puternice s-ar fi putut elibera în orice moment, dar nu o fac, crezând că asta este imposibil.

Uneori oamenii se comportă asemeni elefanţilor, renunţând după primele încercări. Aminteşte-ţi că aceste eşecuri sunt părţi ale unor învăţături. Dacă vrem să reuşim trebuie să nu renunţăm niciodată, ci să încercăm încă o dată, şi încă o dată…

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Vine vara cu papuci!

“- Vine vara, bine-mi pare, ca acum merg la plimbare. Dar cu ce sa merg eu, oare, ca nu am

Close