Schimbarea este frumusete

În fiecare zi ceva se schimbă, în fiecare moment apare ceva nou, se arată ceva frumos, chiar dacă vedem asta sau nu. Aşa că dacă avem atâta schimbare în jur, de ce nu o primim cu încredere şi curiozitate?

Pentru că deşi este peste tot, de multe ori nu o recunoaştem. Iar alteori, o negăm pur şi simplu: “ce schimbare? totul e la fel, eu sunt la fel!”.

V-aţi întrebat vreodată de unde vine toată frumuseţea pe care o vedem uneori în jur? Frumuseţea din tot ceea ce ne aduce bucurie? Ea nu vine din alt loc decât din schimbare. Schimbarea este frumuseţe! Acele momente pe care le percepem ca frumoase pentru noi sunt pline de schimbare. Abia în acele secunde pline de bucurie reuşim să vedem schimbarea şi să o acceptăm, chiar să ne bucurăm de ea, numai că nu o numim aşa. Dar ceea ce trăim cu adevărat e schimbare, în fiecare zi, nu avem cum să o îndepărtăm de noi.

Şi dacă vedem lucrurile din această perspectivă, cred că putem primi cu entuziasm şi curiozitate toate aceste lucruri care se schimbă în noi şi în jurul nostru. Aşa că data viitoare când ne bucurăm sau minunăm de ceva ce vedem, trăim, auzim, să ne amintim că ceea ce se întâmplă e o schimbare şi că aşa de frumoasă cum e atunci, poate fi oricând ne întâlnim cu ea 🙂

Irina Negrila
http://www.irinanegrila.ro/2011/05/30/schimbarea-este-frumusete/

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

One thought on “Schimbarea este frumusete

  • at
    Permalink

    Spunea cineva că schimbarea este singura constantă.La început am crezut că este un paradox,dar după aceea mi-am dat seama că este adevărat.Problema este la mine.La început,când eram adolescentă,doream să schimb lumea.Dar ea se împotrivea cu îndârjire.De aici şi scânteile dintre mine şi ea.Mai apoi,după ce m-am căsătorit,doream să schimb felul de a fi al soţului meu.Normal că au ieşit scântei.Şi am schimbat soţul.Soţul meu de acum este un înţelept şi m-a învăţat că nici lumea,şi nimeni nu se va schimba doar pentru că eu vreau.Singura persoană pe care pot să o schimb sunt eu.Şi dacă fac asta,atunci şi lumea mea se va schimba.
    Am mai învăţat că fericirea nu este o destinaţie unde voi ajunge cândva,şi atunci dintr-o dată voi fi fericită!
    Fericirea este un drum pe care eu aleg dacă merg,sau nu.Fericirea este fiecare clipă petrecută cu copilul meu,fiecare moment în care sunt cu soţul meu sau mă gândesc la el,fiecare zi în care mă trezesc şi-mi spun că azi este prima zi din tot restul vieţii mele.Soţul meu m-a învăţat că FERICIREA ESTE O ALEGERE,şi pentru asta,dar nu numai,strig să audă tot internetul că îl iubesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
O invitatie la dans

Se întâmplă uneori să aşteptăm o invitaţie la dans, să aşteptăm persoana potrivită, momentul perfect, situaţia plănuită, ceva care să

Close