Secretul pentru fi fericit

Acum multi ani, a trait în India un întelept care se spune ca pazea într-un cufar încîntator un mare secret care l-a facut sa fie învingator în toate aspectele vietii sale si care, pentru aceasta, se considera cel mai fericit om din lume. Multi regi invidiosi i-au oferit putere si bani si au încercat sa-l jefuiasca pentru a-i lua cufarul, dar totul a fost în zadar.

Si cu cît încercau mai mult, cu atît erau mai nefericiti, pentru ca învidia nu le dadea pace. Asa au trecut anii si înteleptul hahappyera în fiecare zi mai fericit. Într-o zi a venit la el un copil si i-a spus: Domnule, la fel ca si tine, vreau si eu sa fiu foarte fericit. De ce nu ma înveti si pe mine ce trebuie sa fac pentru a reusi? Înteleptul, vazînd simplitatea si puritatea copilului, i-a zis: Pe tine te voi învata secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine si fii foarte atent.

În realitate sînt doua cufere în care pastrez secretul pentru a fi fericit si acestea sînt mintea mea si inima mea si marele secret nu este altceva decît o serie de pasi pe care trebuie sa-i faci de-a lungul vietii. Primul pas este sa stii ca Dumnezeu exista în toate lucrurile din viata si, pentru aceasta, trebuie sa-l iubesti si sa-i fii recunoscator pentru toate lucrurile pe care le ai si pentru toate lucrurile care ti se întîmpla.

Al doilea pas este sa te iubesti pe tine însuti si în fiecare zi, cînd te trezesti si înainte sa adormi, trebuie sa spui: Sînt important, am valoare, sînt în stare, sînt inteligent, sînt iubitor, astept mult de la mine, nu exista obstacol pe care sa nu-l pot învinge. Acest pas se cheama autostima ridicata.

Al treilea pas este sa pui în practica tot ceea ce spui ca esti si, daca tu gîndesti ca esti inteligent, actioneaza inteligent; daca tu gîndesti ca esti în stare, fa ceea ce îti propui; daca tu gîndesti ca esti iubitor, exprima-ti iubirea; daca gîndesti ca nu exista obstacol pe care sa nu-l poti învinge, atunci propune-ti scopuri în viata si lupta pentru ele pîna cînd le vei obtine. Acest pas se cheama motivare.

Al patrulea pas este sa nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obtine partea lor, tu o vei dobîndi pe a ta.

Al cincilea pas este sa nu pastrezi în inima ta ranchiuna împotriva nimanui; acest sentiment nu te va lasa sa fii fericit; trebuie sa-l lasi pe Dumnezeu sa faca dreptate si tu… iarta si uita!

Al saselea pas este sa nu iei lucrurile care nu-ti apartin, aminteste-ti ca, potrivit legilor nescrise ale naturii, mîine vei pierde ceva de mai mare valoare. Al saptelea pas este ca nu trebuie sa faci pe nimeni sa sufere; toate fiintele pamîntului au dreptul sa fie respectate si iubite.

Si ultimul pas: trezeste-te întotdeauna cu un surîs pe buze si observa împrejurul tau, cautînd sa descoperi în fiecare lucru partea lui buna si frumoasa; ajuta-i pe cei care au nevoie, fara sa te gîndesti ca nu vei primi nimic în schimb; cînd privesti pe cineva, descopera-i calitatile sale.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Einstein despre rău

Într-o zi un profesor universitar s-a decis să-şi înfrunte studenţii. Aşa ca i-a întrebat dacă Dumnezeu a creat tot ce

Close