Trasaturi de caracter care ne fac fericiti

 Caracterul fiecarei persoane are un cuvant greu de spus in fericirea acesteia. Modul in care gandim, atitudinea sau conceptiile despre viata, sunt doar cateva dintre trasaturile unei persoane care pot influenta nivelul fericirii. Dar nu toate trasaturile de caracter au acelasi nivel daca avem ca si scop fericirea. Cele mai importante sunt:

1. Curajul

Curajul este lupta cu frica, stapanirea fricii nu absenta fricii.” Mark Twain

Frica este un adevarat inamic al fericirii. Stam ascunsi in spatele unor usi inchise si nu avem curajul sa le deschidem si sa pasim inainte cu incredere.

Rivalul fricii este curajul, cel care ne ajuta sa acceptam provocarile si toate schimbarile vietii. Fara curaj, fericirea ar ramane doar o iluzie, un miraj temporar, un nor de fum, care ar disparea la prima provocare a vietii.

2. Rabdarea

Rabdarea este pentru suflet ca o comoara ascunsa. “ Publilius Syrus

Atunci cand lucrurile merg greu, iar schimbarile sunt foarte lente, rabdarea e cea care ne ajuta sa ramanem pe drumul care duce spre fericire. Trebuie sa invatam sa acceptam, sa nu ne pierdem controlul, aceasta este de fapt rabdarea. Relaxati-va si asteptati cu rabdare, deoarece lucrurile importante se vor intampla atunci ca va asteptati mai putin. Drumul spre fericire va fi mult mai frumos daca va inzestrati cu aceasta calitate.

3. Recunostinta

In viata obisnuita noi doar cu greu ne dam seama ca primim cu mult mai mult decat dam si ca viata poate deveni bogata numai prin recunostinta” (Dietrich Bonhoeffer)

A fi recunoscator insemna a vedea ce e bun intr-o mare de rautate, pata de culoare pe un fundal gri, minunatul inconjurat de urat. In lumea de azi uitam sa fim recunoscatori si nu de dam seama cat de mult ne afecteaza acest lucru in cautarea fericirii. Uitam sa fim recunoscatori celor din jur, sa le multumim pentru faptele bune sau pentru vorbele bune spuse atunci cand aveam mai mare nevoie de ele. Uitam sa fim recunoscatori pentru toate lucrurile bune care ni se intampla in viata si pe care poate nu le meritam. Asadar in drumul nostru spre fericire sa ne inarmam si cu multa recunostita.

4. Dragostea

“Intunericul nu poate alunga intunericul, numai lumina poate face asta. Ura nu poate alunga ura, numai dragostea poate face asta.” Martin Luther King Jr

Dragostea inseamna totul. Aceasta trasatura a omului nu putea lipsi din bagajul nostru pe drumul care duce spre fericire. Pentru a ne da seama de puterea dragostei ar trebui sa ne imaginam lumea fara ea. Ar fi o lume plina de ura si lipsita de fericire. Lasa ca in inima ta sa patrunda cat mai multa dragoste, iubeste lumea si aceasta te va iubi la randul ei.

5. Iertarea

A gresi este omenesc; a ierta este divin.”  Alexander Pope
Cand vom ierta totul, le vom castiga pe toate.” Ioan Gura de Aur

Deschide-ți inima spre iertare si atunci aceasta va aprinde flacara fericirii. Cu cat ne vom inzestra mai mult cu iertare cu atat sufletul nostru se va elibera de ura si razbunare si va lasa locul bucuriei, pacii si fericirii. Neiertarea poate lasa rani ale trecutului deschise si de care ne vom impiedica adesea pe drumul nostru spre fericire. Sa invatam sa fim iertatori si atunci le vom castiga pe toate asa cum spunea si Ioan Gura de Aur.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Elibereaza-ti sufletul

Există întotdeauna o întamplare în viaţa noastră care este responsabilă de faptul că am încetat să progresăm. O traumă, o

Close