... ... Zâmbetul leagă prietenii | Zambetul tau zilnic - traiestezambind.ro

Zâmbetul leagă prietenii

[blocktext align=”right”]smile[/blocktext]

De curând, m-am confruntat cu o situație în care, fie îmi făceam un prieten, fie un dușman. Nu știam care va fi rezultatul, dar, totuși, trebuia să port acea discuție. Cu un nod în gât, e-adevărat. De ce aveam un nod în gât? Pentru că era vorba de ceva delicat și, mai mult decât atât, aveam să-mi dezvălui planurile în fața unei persoane care nu consideram eu că trebuia să le afle.

Așa credeam atunci, așa arăta masca persoanei respective, în acest fel erau, pentru mine, aparențele. Rece, nepăsătoare și egoistă. Și, în aceste condiții, eu trebuia să mă expun.

Dar, nu aveam de ales. Am decis să devin vulnerabilă, sinceră, încrezătoare și cu zâmbetul pe buze.

Nu mi-am dat seama că aveam cu mine câteva dintre armele cele mai puternice pentru a ieși învingătoare. Pe moment, mi-am zis: fii tu, să vedem ce se poate întâmpla! Cât de rău poate fi?

A început discuția. Introducerea mea a anunțat intenția cu care am deschis conversația.

Mă așteptam la orice. Inima mea se zbătea ca după o cursă de alergat, în așteptarea răspunsului.

În același timp, aveam cu mine arma cea mai puternică din lume. Zâmbeam, ca să-mi ascund nervozitatea și emoțiile. Mi-am calmat tonul, am făcut ochii mari și ascultam cu atenție.

În acea clipă, am avut parte de o surpriză foarte plăcută, care, mai târziu, m-a dus către o stare euforică. Reușisem ceva ce mulți alții nu au reușit. Era o victorie personală.

Imediat, persoana din fața mea a devenit o oglindă a mea. Ca prin minune( sau nu), s-a dezbrăcat de aparențe, a empatizat cu mine, mi-a zâmbit și chiar m-a ascultat. Cu adevărat. Cu interes pentru ceea ce aveam de spus, pentru proiectele mele.

Empatia a funcționat, tensiunea a dispărut și planetele s-au aliniat în favoarea mea.

A fost minunat!

Nu la asta m-am gândit eu când am deschis discuția. Am făcut-o fără să-mi dau seamă, aducându-mi cu mine armele ce pot dezarma și cel mai încruntat om.

Lecția pe care am învățat-o eu a fost neprețuită. Autenticitatea mi-a fost prietenă, zâmbetul sprijin și sinceritatea un ajutor de încredere.

Și mă gândeam: ce ciudată e viața asta! Sau avem noi o mentalitate atât de greșit construită, încât nu mai vedem adevărul? Cu cât ești mai puțin îmbrăcat cu diverse straie ce ne ascund pe noi înșine, cu atât ai șanse să reușești mai mult. Corpul, strălucirea ochilor, zâmbetul nu-ți mai sunt umbrite de atitudinea ofensivă, de gândurile negative, aruncându-te într-o luptă unde și “adversarul” tau va fi la fel.

Dă-ți ocazia să fii tu! Și ție, și celuilalt, sa fie el insuși. Apoi, urmărește rezultatele!

Privirea încruntată se va transforma într-una prietenoasă, cuvintele tăioase în cuvinte de înțelegere, iar tabăra “inamică” poate va deveni colaboratorul tău.

S-ar putea să ți se pară  dificil de realizat, dar zâmbetul tău rezolvă situațiile delicate prin care treci.[blocktext align=”right”][/blocktext]

Cu drag,
Vio

Dacă ți-a plăcut articolul, aruncă o privire și pe foaia virtuală, unde scriu scriebine.com, pentru a-ți face o părere despre ce înseamnă, de fapt, să ai de-a face cu literele.

 

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *