Accepti provocarea ?

În momentul în care încep sa scriu ceva, fie si cel mai scurt text, mă gândesc la persoanele din jurul meu sau la cele pe care nu le-am mai întâlnit până în momentul respectiv, la stări de spirit, la situaţii care să mă inspire şi care să îmi dea frau liber imaginatiei.

Dar, de data aceasta TE PROVOC să …

– să dai viaţă viselor tale
– să dai o mână de ajutor celor din jur oricând este nevoie
– să fii sincer/sincera
– să zâmbeşti
– să dăruieşti
– să înveţi din greşeli
– să îndrepti greşeli din trecut
– să recunoşti că ai greşit
– să ascunzi adevărul
– să te exteriorizezi
– să dansezi
– să ai mintea libera
– să te relaxezi
– să te distrezi
– să nu îi acuzi pe ceilalţi pentru ceva ce ţi s-a întâmplat ţie
– să te bucuri de lucrurile simple
– să profiţi la maxim de viaţă
– să faci lucruri nebuneşti
– să nu îţi fie teamă să recunoşti anumite lucruri
– să faci din buna dispoziţie un mod de a trăi
– să fii creativ
– să-ţi depăşeşti limitele
– să fii diferit
– să fii politicos şi să nu uiţi de bunele maniere
– să îţi organizei în mod corespunzator timpul şi să profiţi de el
– să treci cu bine peste orice situaţie întâlnită
– să îţi ţii prietenii aproape
– să fii cinstit cu tine însuţi, dar mai ales cu cei din jur
– să laşi orgoliul şi mândria deoparte
– SĂ IUBEŞTI

Toţi ajungem la o vârstă în care devenim responsabili pentru fiecare lucru pe care îl facem şi pentru fiecare cuvânt pe care îl spunem. Trebuie să ştim când să vorbim şi când doar să ascultam; să conştientizăm când greşim şi să găsim modaliăţi de a ne corecta şi  a remedia orice conflict sau situaţie.

Niciodata nu trebuie să îi invinuim pe cei apropiaţi şi să nu ne lăsăm învinuiţi de ceea ce ni s-a întamplat! Singurul lucru pe trebuie să îl facem este să dăm dovada de responsabilitate.

Şi pentru ca toate lucrurile să mearga ca pe roate în viaţa noastră putem îngloba acest sentiment de responsabilitate cu cele enumerate mai sus, deoarece  nu conteaza unde suntem, cu cine suntem sau ce facem în acel moment, ci tot ceea CE CONTEAZĂ este să ne simţim bine  şi să profităm de moment la maxim şi nu în ultimul rând SĂ IUBIM!

Faci faţă provocării mele?

Articol scris de Bianca Sorana.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

2 thoughts on “Accepti provocarea ?

 • at
  Permalink

  Draga Sorana.
  Am inceput aceasta provocare a ta acum mai multi ani,si acum pentru mine este un mod de viata.Pot sa spun ca este o alta viata,si eu sunt un alt om.Cea mai mare realizare a vietii mele este fetita mea,iar a doua este EU,cea care sunt acum.Am o casnicie super tocmai datorita schimbarii modului de a gandi.Sotul meu a acceptat si el tot acum cativa ani aceasta provocare de schimbare,si pot sa spun ca doresc din toata inima mea asa un om langa oricare dintre voi,doamnelor!
  Sunt totusi doua “secrete” care as dori sa vi le spun,doar asa,ca sa economisiti timp:1-Obisnuiam sa spun ca” cel de langa mine trebuie sa se schimbe primul! Ca eu stiu ca eu sunt perfecta,ca eu nu gresesc NICIODATA,EL sau EA trebuie sa se schimbe!”. Niciodata nu vei putea sa schimbi pe nimeni!Singura persoana din lumea asta pe care pot sa o schimb sunt EU.Toti vrem sa schimbam lumea,dar schimbarea lumii incepe cu MINE!Cel de langa mine se va schimba doar daca va dori.Si daca va dori sunt datoare sa-l ajut. 2-Am incercat sa schimb totul dintr-o data.Nu se poate.Cel putin la mine nu s-a putut.Este de fapt vorba de a schimba niste obiceiuri cu alte obiceiuri(de ex.obiceiul de a critica cu cel de a zambi si de a-ti spune doar parerea,…si multe altele care imi vin de-a valma acum in minte fara o ordine precisa.Cineva compara acest lucru cu urmatorul:vrei sa-ti schimbi mobila din casa,te enervezi,o arunci pe toata afara,dar mobila cea noua inca nu a venit.Si daca doresti sa stai jos,te uiti in jur si nu ai nici un scaun,iesi,aduci unul din cel vechi.La fel si daca doresti sa te culci,iesi,aduci patul cel vechi.Si te vei trezi ca iar toata camera ti-e plina de lucrurile cele vechi(a se citi ca toata mintea ti-e plina de obiceiurile cele vechi).Eu personal am ales sa inlocuiesc cate un obicei pe rand.Dupa 21 de zile am mai ales un obicei,si tot asa!
  Sa avem o zi minunata,sa nu uitam ca “Nu exista vreme urata,numai diferite tipuri de vreme frumoasa!”,si Craciunul sa-l petreceti alaturi de cei dragi in liniste si cu seninatate!

 • at
  Permalink

  Multumesc mult pentru mesaj si pentru cuvintele frumoase! Ma bucur pentru armonia din viata ta, si iti doresc sa te bucuri in continuare de viata alaturi de familie, sa fi sanatoasa si sa iti fie sarbatorile cat mai frumoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Puterile nebanuite ale zambetului

Ron Gutman, fondator și Director General al HealthTap, a descoperit ceva foarte interesant efectuând o acțiune extrem de simplă, fapt

Close