7 avantaje ale implantului dentar

In ciuda faptului ca ingrijirea dentara a ajuns la un nivel avansat, foarte multi oameni ajung in situatia in care isi pierd un dinte, sau mai multi. Timp de multi ani singura alternativa pentru cei care isi perdeau dintii erau protezele dentare, insa acum implanturile dentare sunt o alternativa la indemana oricui.

Daca esti intr-o situatie in care ai pierdut un dinte, trebuie doar sa cauti un cabinet stomatologic care ofera servicii pentru un implant dentar in Brasov sau oricare alt oras, si dupa cateva sedinte, poti avea un dinte ca nou.

Am abordat aceasta tema deoarece dantura a inceput sa devina un subiect din ce in ce mai dezbatut. Un zambet frumos inseamna neaparat dinti perfecti si albi, iar daca ai un dinte lipsa, este obligatoriu sa repari acest defect. Azi, cand avem atat de multe alternative pentru o igiena orala corespunzatoare si cand medicina dentara are atatea solutii pentru noi, de ce nu am opta pentru acestea?

Implanturile reprezinta o metoda moderna de inlocuire a dintilor lipsa, prin sustinerea coroanei protetice dentare de catre implantul dentar. Implantul dentar este practic un mic surub de titan care inlocuieste radacina dentara. Interventia chirurgicala presupune inserarea implantului in os.

Dar sa vedem care sunt avantajele implanturilor dentare?

  1. Aspect imbunatatit. Implanturile dentare arata si se simt ca proprii dinti. Si pentru ca sunt inserate in os, acestea devin permamente.
  2. Imbunatateste vorbirea. Cu proteze slabe, dintii pot aluneca in interiorul gurii, ceea ce iti poate afecta vorbirea si s-ar putea sa nu poti rosti anumite litere. Cu implanturile dentare nu vei aceasta problema.
  3. Confort. Pentru ca acestea devin parte din tine, implanturile elimina disconfortul unor elemente straine in gura.
  4. Mananci mai usor. Fara dinti sau cu o proteza, procesul masticatiei va fi unul greoi. Implanturile dentare functioneaza ca proprii dinti, ceea ce iti permite sa mananci alimentele preferate fara durere si fara sa iti faci griji.
  5. Imbunatateste stima de sine. Cu siguranta un dinte lipsa te va impiedica sa zambesti mai mult. Odata rezolvata aceasta problema nu te vei mai simti complexat si vei reusi sa zambesti fara sa iti faci griji pentru anumite imperfectiuni.
  6. Imbunatateste sanatatea orala. Chiar daca avem impresia ca un dinte lipsa nu poate afecta toata dantura, specialistii ne spun ca un dinte lipsa poate avea un efect negativ asupra dintilor. Un spatiu liber inseamna dinti care isi vor modifica pozitia.
  7. Durabilitate. Implanturile sunt foarte durabile si vor rezista multi ani. Cu o ingrijire corespunzatoare, vizitele la stomatolog pentru problemele cauzate de acestea se vor reduce semnificativ.
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
5 sfaturi pentru viitorii studenti chiriasi

Studentia este probabil cea mai frumoasa perioada a tineretii. Multi tineri pleaca de acasa pentru a studia in alte orase,

Close