7 lucruri despre vin spumant si sampanie

[blocktext align=”right”]sampanie[/blocktext]In primul rand nu sunt unul si acelasi lucru, ambele bauturi sunt carbogazoase, seamana putin la gust si arata similare, insa vinul spumant nu este sampanie, si bineinteles, sampania nu este vin spumant. Pe scurt, sampanie poate fi numita orice bautura produsa in regiunea Champagne din Franta, iar toate celelalte bauturi primesc numele de vin spumant, precum cele disponibile aici!

Ca sa ne imbunatatim putin cunostintele generale, astfel incat conversatiile de sarbatori la un pahar de vin spumant sau de sampanie sa fie mai interesante, am sa prezint in continuare 7 lucruri despre vinul spumant si sampania.

  • Doar vinurile realizate din strugurii din regiunea Champagne din nordul Frantei pot fi numite sampanie. Brandul sampanie este protejat legal si de catre Uniunea Europeana, orice folosire a numelui de vinuri din alte parti ale lumii fiind interzisa.
  • Crimeea a fost o regiune bogata in vinarii, insa regimul sovietic a distrus multe din acestea, limitand consumul de alcool. Astazi vinurile spumante din Ucraina au revenit, si sunt in crestere.
  • Nordul statului american California est faimos pentru vinurile sale spumante. Cateva dintre acestea folosesc numele de sampanie, insa pot fi comercializate doar in Statele Unite.
  • Mahmureala poate fi un efect secundar al vinurilor spumante, dar nu din cauza zaharului. Bauturile carbogazoase se absorb mult mai rapid in sange, asta inseamna ca un pahar de vin spumant (sau de sampanie) te prinde mai repede decat un pahar de vin rosu de pilda.
  • Un vin spumant de calitate are bule micute si constante, un vin spumant de o calitate mai joasa are bule mai mari care se disipeaza usor.
  • regiunea sudica din Marea Britanie are compozitia solului aproape identica cu cea din regiunea Champagne (vinurile de aici tot nu pot fi numite sampanie), iar vinurile spumante produse aici sunt foarte bune.
  • Sticlele de vin spumant si sampanie nu trebuie pastrate in frigider, temperatura optima de stocare a acestor bauturi este intre 10 si 12 grade Celsius.

Sper ca aceste idei sa faca conversatiile de sarbatori mai interesante, impreuna cu un pahar bun de vin spumant, sau sampanie.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeste mai multe:
10 Probleme des intalnite in folosirea imprimantelor

[blocktext align="right"][/blocktext]Pentru multi dintre noi, utilizarea echipamentelor de birou este ceva de care ne-am lipsi - fie ca firma noastra

Închide