Cadouri de 8 martie

Ziua de 8 martie este ideala pentru a oferi cadouri femeilor, tocmai pentru ca este ziua lor. De 8 martie, in Romania dar si in multe alte tari, se sarbatoreste ziua femeii. Mai mult, in tara noastra nu se sarbatoreste doar femeia ci mai ales mama. Te-ai intrebat vreodata care este istoricul zilei de 8 martie, de cand dateaza ea si ce semnificatie speciala are? De tine depinde transformarea acestei zile intr-una cu totul deosebita pentru mama ta.

Cel mai frumos cadou pe care il poate primi este cel de la copilul sau. O femeie stim ca poarta oricand bijuterii, cu siguranta si mamele noastre. Probabil ele sunt cele de la care am invatat ca exista. Niste bratari de argint deosebite ar fi alegerile perfecte. Sunt frumoase, pot fi purtate oricand, chiar zilnic, daca femeia care le primeste le indrageste cu adevarat.

O mama cu siguranta nu se asteapta sa ii cumperi ceva deosebit. Probabil asteapta o floare, dar nimic mai mult, si cu siguranta iti spune de fiecare data sa nu te deranjezi sau sa nu cheltui pentru ea. Dar momentul in care tu ii oferi cadoul nu poate fi comparat cu nimic. Asa ca merita si o faci in continuare: de 8 martie, de ziua ei, de Craciun, si cu orice alta ocazie.

O bijuterie va fi indragita oricand de femei. Fiecare femeie, mama, are cutia sa de bijuterii pe care o ingrijeste si o tine in camera sa, sau in locul in care se aranjeaza pentru ziua ce urmeaza.

Am putea spune ca ziua femeii, ziua mamei, se sarbatoreste inca de pe vremea grecilor antici. In fiecare primavara ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Mai tarziu, in Anglia anilor 1800, a fost mentionata “Duminca mamei”, sarbatorita in a patra duminica de la inceperea Postului Pastelui.

In anul 1909 la data de 28 februarie in Statele Unite, s-a sarbatorit femeia la nivel national. Initiativa a fost preluata in 1910 si in Europa, in cadrul Internationalei Socialiste reunite la Copenhaga. Prima zi s-a tinut la 19 mai 1911 in Germania, Austria, Danemarca si in alte cateva tari europene. Data a fost aleasa de femeile germane pentru ca, la aceeasi data, in 1848, regele Prusiei a trebuit sa faca fata unei revolte armate si a promis ca va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.

Iata ca si ziua de 8 martie are semnificatie istorica. Serbeaza-ti mama sau orice alta femeie importanta din viata ta daruindu-i o atentie speciala!

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Cum sa iti pretuiesti iubita

Incepe primavara si o data cu aceasta vin si ocaziile de a sarbatori femeia. 1 Martie sau 8 Martie, in

Close