Carti cu povesti pentru copii creativi

[blocktext align=”right”]pravalia[/blocktext]Cartile cu povesti, cele pe care le citeam cand eram copil au fost cartile care pot spune ca mi-au creat un simt creativ puternic si mi-au dat noi dimensiuni imaginatiei. Cand eram mic mi le citea mama, in fiecare zi cate o poveste, iar dupa ce am invatat sa citesc am inceput sa citesc pe cont propriu toate cartile cu povesti care mi-au picat in mana. Iar pe masura ce am crescut am trecut si la alte carti, insa pot spune ca aceste carti cu povesti, cu basme, cu fantezii, cu povesti cu o structura simpla si simbolica, cu bine si rau, mi-au trezit interesul pentru lectura, pentru carti, pentru literatura. Poate ca acum sunt un pic nostalgic, insa in ultima vreme am inceput sa recitesc povestile copilariei mele, chiar mi-am cumparat cateva carti cu povesti de la PravaliaCuCarti ca sa le adaug bibliotecii mele.

Imi place mult sa citesc, imi place felul in care o carte buna poate sa te stimuleze in asa fel incat sa iti inchipui, sa vezi cu ochii mintii tot ce citesti, decorul, actiunea, personajele, cum sunt amplasate anumite obiecte, sa vezi totul in mintea ta. Este un exercitiu creativ uimitor, iar pentru copii acest lucru cred ca conteaza enorm. Aceste povesti le ofera o oportunitate de a-si exersa creativitatea vizuala, ei pot sa vada personajee mental, sa vada zmei si zane, sa cunoasca lucruri bune si lucruri rele prin povesti pe care noua acum ni se par banale. Recitindu-le acum, am observat multe substraturi in aceste povesti, lucruri din care poti trage invataminte fara sa iti dai seama.

Copiilor mei cu siguranta le voi citi carti cu povesti, cate o poveste in fiecare zi, si sper ca dupa ce vor creste, le vor aprecia in continuare, la fel cum am facut si eu, chiar cred ca toate aceste carti cu povesti sunt practic niste manuale educative ale creativitatii copiilor si nu numai, asa ca va recomand sa le citit copiilor vostri. La PravaliaCuCarti am gasit foarte multe carti cu povesti, clasice, de pe vremea mea cum se zice, insa si noi.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Alege performanta si confortul in inot – echipamentele si castile TYR

[blocktext align="right"][/blocktext]Fondata în California de Sud, în 1985, compania TYR ™ si-a dezvoltat o reputatie aparte pentru produse si echipamente

Close