Ce avantaje ne ofera cultivarea afinelor?

Cultivarea arbustilor fructiferi este considerata una dintre afacerile foarte profitabile din ziua de azi. Din ce in ce mai multi romani aleg sa cultive arbusti de afin, atat din cauza proprietatilor curative ale acestor fructe, cat si din prisma profitului pe care il pot face daca aleg sa cultive la scara mai mare. Iata care sunt avantajele unei astfel de afaceri:

Investitia initiala nu este mare

Cand incepi o afacere de orice fel, unul dintre cele mai avantajoase aspecte este investitia initiala cat mai mica. Intr-adevar, iti trebuie niste banuti ca sa incepi o cultura de afine, dar este acceptabil in comparatie cu orice alt tip de afacere. Nu iti trebuie echimpanente sofisticate. Ai nevoie doar de un teren, preferabil de un hectar. Solul trebuie sa aiba un pH cat mai scazut pentru a se dezvolta in cele mai bune conditii. Vei putea sa plantezi in functie de cat teren dispui initial, dar dupa aceea te poti si extinde. Beneficiezi si de fonduri nerambursabile, asa ca totul depinde de tine!

Activitatea in sine este una placuta

Plantarea si intretinerea unei culturi de afin este o activitate extrem de placuta, ca de altfel orice activitate practicata in aer liber. Beneficiezi de toate efectele pe care le are natura asupra corpului uman. Este nevoie de o singura persoana, dar poti chema si pe altii sa te ajute. Fiind vorba de arbusti cu dimensiuni de pana la 3 m, lucrul cu o cultura de afin nu este ceva greu. Asta iti asigura un trai linistit.

Ai cui sa vinzi

Este foarte important pentru oricine are o afacere sa aiba cui sa vanda. Cand e vorba de afine, piata ta de desfacere este foarte mare. Practic, poti sa vinzi afine atat celor care vor revinde fructele proaspete, cat si celor care folosesc aceste fructe mai departe, ca de exemplu producatorilor de dulceturi, comporturi, iaurturi de fructe, dar si patiseriilor sau cofetariilor. Lista de potentiali clienti include bineinteles buticurile, restaurantele si supermarket-urile. Ai astfel garantia unui venit sigur.

Constituie o afacere foarte profitabila

La doar un teren de un hectar, venitul obtinut din cultivarea afinelor poate ajunge chiar la cateva zeci de mii de euro pe an. Asta este doar una dintre cauzele pentru care multi prefera afinele in loc de zmeura sau alte fructe de acest tip. Pe langa ca nu este atacat de daunatori, afinul are si o durata mare de viata, fiind astfel considerat printre plantele cele mai rentabile pentru cultivat.

S.C. Renard Olunden S.R.L.

FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA 437341

Phone: 0740.393.238

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Bijuteriile unicat sunt accesoriile care vor fi mereu in tendinte

Bijuteriile ne fac sa ne simtim mai frumoase, mai atragatoare mai stralucitoare. Bijuteriile ne completeaza tinuta si niciodata nu le

Close