Ce faci cand imprimanta nu mai merge?

Nu-i asa ce grozave sunt imprimantele atunci cand functioneaza fara probleme, mai ales daca ai de printat dosare intregi de documente? Ce se intampla insa cand, dintr-un motiv sau altul, imprimanta ta nu mai functioneaza? Incep frustrarile si cauti solutii, online, sau intrebi pe cineva care se pricepe. In cel mai rau caz, este ceva problema la nivel hardware si atunci e nevoie sa cumperi diverse piese sau accesorii pentru imprimante, dupa cum iti vor spune cei de la service sau prietenul acela care se pricepe.

Daca ai o imprimanta cu afisaj LCD, atunci cu siguranta iti poti da seama care este problema doar uitandu-te pe afisaj, citind codul de eroare afisat si cautand online problema ce corespunde cu acel cod. De multe ori problema se poate rezolva prin simpla resetare a imprimantei, alteori trebuie sa faci mai mult decat un reset, sa apesi diverse combinatii de butoane pentru a resuscita imprimanta.

Imprimanta se poate reseta prin oprirea si pornirea ei, sau cu ajutorul tastei de reset, in cazul in care aceasta exista. Totusi, exista multe motive pentru care imprimanta nu printeaza, care nu se pot rezolva printr-un simplu reset al imprimantei sau a mesajului de eroare.

Un alt lucru pe care il poti face este sa te uiti in lista de imprimari pe care le-ai pornit, pentru ca e posibil ca unul dintre aceste task-uri sa fie cauza pentru care toate s-au blocat. Gasesti aceasta lista in bara de jos a Windows-ului sau in alta parte, depinde de ce calculator ai si ce sistem de operare e instalat.

O posibila cauza pentru care imprimanta nu mai merge este golirea unuia dintre cartuse. De regula tusul negru se termina primul, asta in cazul in care nu tiparesti doar fotografii. La fel, se poate sa se termine colile de hartie, dar oricare dintre aceste resurse e usor de observat cand se termina. Imprimantele au capacitatea de a te avertiza atunci cand se termina hartia, cand hartia se blocheaza sau cand nu ai suficient tus. De obicei ai si un mesaj de eroare care se poate reseta o data ce ai alimentat imprimanta cu resursa necesara si ai dat un reset.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Care este diferenta dintre un incalzitor de ceara si un decantor

Atunci cand vine vorba de epilarea cu ceara, toate femeile recunosc ca aceasta procedura de a scapa de parul nedorit

Close