Citricele si mituri despre acestea

[blocktext align=”right”]citrice-3[/blocktext]
Citricele sunt cel mai mult asociate cu vremea rece. Exotismul lor vine in contrast cu vremea rece si mohorata a iernii, anotimp bantuit de gripe si raceli. Citricele bogate in vitamina C, ofera o oarecare protectie in acest sens. Insa citricele nu sunt fructe de sezon, fructe de iarna, sunt fructe care pot fi consumate oricand si oriunde, indiferent de sezon sau de vremea de afara. Iti place limonada? Iti place un fresh proaspat de portocale seara pe terasa? De cate ori ti s-a intamplat sa consumi in mijlocul iernii o limonada rece? Chiar si vara consumam citrice intr-un fel sau in altul, ele fac parte din dieta noastra nu doar din pricina gustului ci si datorita beneficiile pe care le au aceste fructe. Indiferent de conditii sau de anotimp nu ezita sa iti imbogatesti dieta zilnica cu citrice, fie consumate crude fie combinate in diverse preparate sau transformate in sucuri delicioase. In Cluj Napoca gasesti citrice la Selgros.

Exista mai multe preconceptii legate de citrice, mituri despre efectul consumului de citrice si impactul acestora:

  • citricele sunt fructele cu cea mai mare cantitate de vitamina C. Desi citricele sunt bogate in vitamina C si au acel gust acru pe care noi il asociem cu aceasta vitamina, cele mai bogate in vitamina C sunt catina si macesele
  • citricele mai acre au mai multa vitamina C. Acest lucru este fals, gustul acru nu are nici o legatura cu cantitatea de vitamina C.
  • Citricele stimuleaza imunitatea. Acest lucru destul de raspandit este adevarat, desi nu citricele in sine fac acest lucru ci vitamina C continuta in ele.
  • Sucul de lamaie face acid la stomac. Acest lucru este fals, acidul citric de fapt favorizeaza digestia si stimuleaza formarea de acid gastric si pepsina, care este o enzima ce favorizeaza absortia de proteine
  • cel mai mare mit, mit care se intampla sa fie si adevarat, este efectul citricelor in tratamentul gripei si racelilor. Vitamina C stimuleaza sistemul imunitar iar uleiul de lamaie actioneaza impotriva unui numar mare de bacterii.

Citricele sunt delicioase, sunt fructe zemoase, dulci, acrisoare foarte bune, iar desi multi oameni le pastreaza doar pentru iarna si raceli, ele pot fi consumate fara nici o problema tot timpul anului. Nu ezita sa adaugi o portocala, un pomelo sau chiar si un grapefruit dietei tale zilnice. Pentru citrice proaspete viziteaza Selgros!

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Pentru o experienta de neuitat incearca o vacanta exotica

[blocktext align="right"][/blocktext] Dupa un an greu de munca parca abia asteptam sa ne luam concediu, o saptamana, doua sau chiar

Close