Cum te ocupi de persoana ta

In acest articol am sa iti vorbesc despre dezvoltarea personala. Cu siguranta ai auzit de acest termen dar nu stii cum sa il aprofundezi. In primul rand trebuie sa stii ca dezvoltarea personala reprezinta totalitatea actiunilor tale de zi de zi care aduc rezultate de crestere interioara. De aici si termenul de “personal” – ceea ce tine de tine si doar de tine. Programele neuro lingvistice sunt concepute special pentru a-ti cladi personalitatea, sinele si practic ajungi sa te dezvolti.

Cursurile NLP de dezvoltare personala sunt cel mai bun prieten in acest sens. Dezvoltare personala nu inseamna sa citesti carti, sa te bazezi pe citate motivationale, deoarece acestea se vor transforma in liste de “carti de citit” sau “citate de urmat” care vor fi abandonate in cele din urma. Ideea este sa treci la actiune si sa traiesti cu adevarat tot ce iti propui, pe pielea ta.

Cursurile NLP iti ofera o posibilitate unica si originala de a descoperi prin ce comportamente si procese ale gandirii poti ajunge acolo unde iti doresti in viata personala, pentru ca mai apoi sa poti decide ce merita pastrat, imbunatatit sau schimbat, prin metode si abilitati specifice. Astfel constientizezi si iti controlezi singur starile si comportamentele, descoperi cum sa comunici si cum sa interactionezi prin limbajul verbal si non-verbal si sa iti implementezi strategii productive.

Raspunde-ti la intrebarea “cine sunt eu?” inainte de a practica aceste cursuri. Mai apoi, intreaba-te “cine sunt acum?” Ce diferente observi? Ce s-a imbunatatit la nivel psihic si ce trairi interioare ai experimentat? Ai ramas cu ceva? A meritat?

Instrumentele specifice NLP-ului te pot ajuta atat pe tine cat si pe ceilalti nu numai pentru a te dezvolta personal. Rezultatele acestui curs pot sa te ajute sa depasesti provocari personale precum schimbarea carierei, dependente nocive, pierderi sau separari, probleme de greutate, fobii, frici sau tulburari de comportament, probleme de sanatate, conflicte, dificultati de invatare, concentrare, relationare si multe altele.

Te ajuta chiar sa devii o persoana mai buna.Te ajuta ca de fiecare data cand interactionezi cu cineva sa te gandesti cum poti ajuta acea persoana. Ce poti face pentru ea? Cand ajuti pe altcineva arati ce fel de persoana esti si in ce fel de lume vrei traiesti. Tot prin acest mod inveti sa fii mai intelept, zi dupa zi, si da dai un exemplu bun celor din jur. Imagineaza-ti bunatatea ta fata de un animal al strazii; nu-i asa ca de fiecare data ai vrea sa poti ajuti o pisicuta sau sa hranesti un catel slab? Mai apoi incearca sa aplici aceeasi afectiune si persoanelor.

Vei invata cum sa oferi mereu un sfat bun, o mana de ajutor, sa elimini presiunea ta si a celor din jur. Nu lasa ca frica sa te controleze si transmite vorbe cu valoare, de fiecare data.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Gata cu fumatul in spatii publice

Cu siguranta ai auzit de noua lege, cea care interzice complet fumatul in spatiile publice inchise. Aceasta a fost publicata

Close