De ce sarbatorim mereu cu sampanie?

[blocktext align=”right”]sampanie[/blocktext]Sampania e prezenta mereu la orice ocazie festiva, de Anul Nou, zile de nastere, petreceri, absolvire, orice moment important, care merita si trebuie sarbatorit se sarbatoreste cu sampanie. Dar oare de ce? Sampania a devenit traditionala in orice sarbatoare mare, este asociata cu luxul, aristocratia, dar in acelasi timp este disponibila pe scara larga si accesibila ca si pret, gasesti sampanie si online, la Vinescu – vezi gama disponibila.

Sampania a devenit populara dupa Revolutia Franceza, cand a devenit o parte din ritualurile seculare ce le-au inlocuit pe cele religioase. De exemplu, se putea boteza o barca si fara un preot, cu o sticla de sampanie, astfel a ajuns sa fie un soi de apa sfintita, sa fie folosita la nunti, botezuri si alte evenimente religioase. Sampania era natura aristocratiei, fiind preferata in Paris in timpul respectiv de catre cei bogati. Inainte de 1789 si de Revolutia Franceza, sampania era adorata de catre aristocratie, era privita ca un simbol, un simbol al statutului lor elevat. Era o modalitate de a-si exprima superioritatea, consumul de sampanie fiind restrans in acele timpuri, datorita pretului foarte mare pe care il avea.

Abia in secolul al 19-lea sampania a devenit o bautura consumata la nivel global, original fiind limitata spatiului european. Atazi sampania este bautura sarbatorilor, o folosim ca sa sarbatorim, ca sa comemoram anumite ocazii, acesta difera de la spargerea unei sticle de sampanie de un vas inainte de prima sa calatorie sau aruncarea paharelor de sampanie pe jos la nuntile rusesti. Sampania marcheaza bucuria si sanctitatea ocaziei, intr-un mod secular, este simbolica, vizuala, abundenta si plina de bucurii. Chiar si actul deschiderii unei sticle de sampanie este o modalitate de celebrare. In unele cazuri nici macar nu se bea, pilotii de forma 1 imprastie sampanie pentru a celebra o victorie. Sampania este folosita ca si modalitate de sarbatorire datorita caracterului sau simbolic, perpetuat in continuare si astazi.

Diferite tipuri de sampanie gasesti la Vinescu, magazin online de sampanie, vinuri si vinuri spumante.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Care este pretul pe care il platesti pentru sanatatea catelusului tau?

[blocktext align="right"][/blocktext]Un catel poate fi cel mai bun lucru care s-a intamplat casei si familiei voastre. Pentru cei singuri este

Close