Instrumentele muzicale dezvolta creierul celor mici

Jocul reprezinta cea mai buna si mai usoara metoda de invatare pentru copiii nostri. Acestia, prin intermediul jocului se dezvolta, descopera lucruri noi si invata. Printre cele mai interactive si mai bune jocuri cu ajutorul carora cei mici se dezvolta armonios sunt instrumentele muzicale. Jocul cu instrumente muzicale ajuta la o dezvoltarea a creierului copilului inca de la o varsta foarte frageda.

Muzica influenteaza multe zone ale creierului uman, iar cercetatorii spun ca persoanele care studiaza un instrument muzical beneficiaza de un antrenament excelent al creierului, aceasta activitate fiind si o metoda terapeutica recomandata in dezvoltarea abilitatilor cognitive. Cu ajutorul acestor jocuri si mai apoi cu studiul serios al unui instrument, creierul se dezvolta mult mai bine din punct de vedere structural si functional. Este vorba despre zonele creierului responsabile cu abilitatile motorii, auzul, memorarea informatiilor auditive si memoria.

In randurile ce urmeaza iti voi prezenta 5 efecte pozitive ale muzicii asupra creierul copiilor nostri:

1. Antreneaza perseverenta

Jocul cu instrumente muzicale si mai apoi studierea unui instrument presupune o investitie importanta de timp si de efort. Astfel ca, perseverenta si rabdarea sunt antrenate intens. Acestea sunt doua calitati extrem de importante pentru viitorul lor, ajutandu-i sa isi atinga toate obiectivele.

2. Imbunatatirea coordonarii corporale

Arta de a canta la un instrument implica o coordonare desavarsita intre ochi si maini. Prin parcurgerea vizuala a notelor muzicale pe portativ, creierul trebuie sa transforme la nivelul subconstientului aceste note in activitati motorii. In acelasi timp, sunt solicitate si respiratia, perceptia ritmului si auzul.

3. Creste capacitatea de concentrare

Studierea unui instrument muzical presupune depunerea unui efort individual de concentrare asupra calitatii sunetelor, tempo-ului si duratei notelor. Interpretarea in grup (sau intr-o orchestra) antreneaza cu atat mai mult capacitatea de concentrare, de vreme ce este necesara si ascultarea activa a sunetelor emise de ceilalti muzicieni si adaptarea muzicii proprii in functie de acestea. Din acest motiv, muzicienii au atat atentia concentrata, cat si atentia distributiva, foarte dezvoltate.

4. Imbunatatirea memoriei

Ascultatul muzicii si studierea unui instrument muzical stimuleaza creierul si imbunatateste capacitatea de memorare. De obicei, copii care studiaza un instrument au abilitati spatio-temporare mult mai dezvoltate decat cei fara astfel de preocupari.

5. Imbunatatirea capacitatii de ascultare

Orele de studiere a sunetelor emise de un instrument muzical si a modului in care ele pot fi controlate au efecte pozitive si asupra capacitatii personale de ascultare.

Asadar, jocul cu instrumente muzicale inca de la varste foarte fragede si trecerea mai apoi la studierea unui instrument, ii poate ajuta pe cei mici sa se dezvolte armonios, prin joc, dar in acelasi timp, disciplinat.

Achizitioneaza-i celui mic instumente muzicale de pe site-ul celor de la ZazuToys si lasa-l sa descopere lumea cu ajutorul acestora. Cu siguranta vei observa o dezvoltare armonioasa in ceea ce priveste memoria, usurinta in comunicare, imbunatatirea coordonarii corporale si multe alte caracteristici cognitive doar cu ajutorul instrumentelor muzicale.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Numar de telefon fix sau mobil la dispozitia clientilor unei firme?

In mod cert, telefoanele mobile nu mai pot lipsi din dotarea unei firme, fiind absolut necesara comunicarea la diferite niveluri,

Close