Laminarea profesionala – intrebari si raspunsuri

[blocktext align=”right”]pin[/blocktext]Alegerea unui laminator profesional sau a materialelor consumabile aferente nu este niciodata vazuta ca o sarcina usor de indeplinit. Exista o multitudine de intrebari si optiuni de care sa tinem cont – tocmai de aceea, e bine sa luam lucrurile pe rand. Mai jos vom vedea raspunsul la o serie de intrebari des intalnite, referitor la folia de laminare. Daca firma ta are nevoie de un laminator nou sau folii, intra aici – ai acces la laminatoare comerciale din rola, la cald, laminatoare compacte cu functie dubla cald-rece, laminatoare profesionale rece/combi, laminatoare heavy duty cu functie dubla cald-rece.

Expira folia de laminare?

La fel ca si majoritatea produselor pe baza de adeziv si folia pentru laminare se degradeaza in timp. Viata de raft a acestei folii (fie ca e sub forma de punga/rola) este in general situata intre 18 luni si 2 ani (dupa care adezivul incepe sa se deterioreze). Cand cumparati mai multa folie pentru laminator, e recomandat sa nu luati mai mult decat ati folosi intr-un an, incat adezivul sa ramana la nivelul optim de performanta. Pentru ca folia standard e activata-termal, ea ar trebui pastrata intr-un loc racoros, uscat, departe de razele soarelui. Daca filmul este expus la temperaturi ridicate pentru o perioada extinsa de timp, adezivul poate sa se activeze si straturile acestuia sa se lipeasca impreuna (facandu-l astfel neutilizabil).

Cu cat mai mare ar trebui sa fie pungile de laminare, decat materialul de laminat?

Aceste pungi termice de laminare necesita un minim de ⅛” pe toate partile, in scopul de a crea o sigilare corespunzatoare. O margine mai larga poate sa fie folosita totusi; exista riscuri ca mici bule sa apara intre straturi, atunci cand zone mari goale se lamineaza. Poti taia filmul ce este in exces cu foarfeci, un cutter de tip ghilotina sau cu un taietor rotativ. Deoarece colturile pungii mai groase pot fi oarecum ascutite, poate doriti utilizarea unui cutter de rotunjire.

Care sunt factorii cheie ce trebuie luati in calcul atunci cand cumperi folie de laminare la rola?

Pentru a evita cumpararea de folie ce nu este compatibila cu aparatul de laminare, e bine sa tii cont de anumite criterii :

  • dimensiunea de baza – corespunde direct marimii dornului ce tine filmul pe laminator.
  • gradul foliei indica calitatea adezivului folosit pentru fixarea laminatului in document. Rolele standard de laminare sunt low-cost; urmeaza cele pro-grade, pentru uz profesional (avand o temperatura de topire mai scazuta si un adeziv mai agresiv) – e asadar o alegere optima pentru tiparire digitala sau offset; exista si variante super-lam (ce au o putere de lipire sporita), sensibile la presiune (ce nu folosesc adezivi termici, variante din nylon.
  • latimea rolei reprezinta latimea filmului de laminare si e dictata de marimea masinariei insesi. Dimensiunile standard variaza intre 9 si 60 “

Alege intotdeauna calitatea! Timpul va dovedi importanta unei astfel de decizii – pentru materiale, echipamente si consumabile de calitate superioara, te poti indrepta catre oferta online de laminatoare a centrului Pin.ro.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Cum sa cureti perfect o tabla alba

[blocktext align="right"][/blocktext]Tablele albe sunt articole indispensabile intr-un birou sau chiar in unele sali de clasa - pot fi folosite in

Close