Mituri despre solar – ce este adevarat si ce este fals

Traim intr-o lume in care chiar daca avem acces la foarte multe informatii, ne bazam de multe ori pe ce auzim de la prieteni, cunostinte, de la TV sau din social media. Bineinteles ca si in domeniul frumusetii circula foarte multe mituri pe care multi oameni prefera sa le creada, decat sa se informeze sau sa testeze. In articolul de astazi am ales sa vorbim despre cateva mituri despre solar, subiect despre care probabil si tu ai auzit.

In primul rand trebuie sa stabilim ca solarul functioneaza cu raze UV, exact aceleasi raze pe care le primim si cand stam la plaja, din partea soarelui. In acest caz, de ce ar fi mai bine sa alegem soarele in detrimentul solarului? Mai jos gasesti cateva raspunsuri si mituri.

  1. Bronzarea dauneaza grav pielii – un mit fals, deoarece pielea se bronzeaza natural, indiferent ca alegi sa stai la plaja, alegi sa mergi la solar sau pur si simplu mergi in parc la plimbare. In toate cazurile, in momentul in care pielea ta are contact cu razele UV, celulele pielii tale vor incepe sa capete o nuanta ciocolatie. Este adevarat insa, ca expunerea indelungata la soare sau in solar dauzeaza pielii, asta pentru ca se depaseste limita in care pielea rezista bronzarii.
  2. Bronzul nu te ajuta cu nimic – un alt mit fals pe care suntem tentati sa il credem daca vedem doar partea exterioara. Este adevarat ca o piele frumos bronzata va atrage mereu atentia, insa putem sa traim si cu o piele alba. Cu ce ne ajuta bronzul, este faptul ca razele UV intr-o doza normala ajuta la producerea vitaminei D, vitamina care ajuta la fixarea calciului din organism. Deci, bronzul nu doar ca te face sa te simti frumoasa, ci are un rol important si in sanatate.
  3. Soarele este mai sanatos decat solarul – un mit fals, deoarece atat soarele, cat si aparatele de bronzare din saloanele profesionale functioneaza pe baza de raze UV. Diferenta dintre bronzul la soare si bronzul la solar o face timpul de expunere. Chiar daca la solar razele sunt putin mai intense, putem face o comparatie foarte buna: media unei sedinte la solar este de cateva minute, 6-9 minute, comparativ cu 6-8 ore petrecute pe sezlong la piscina. Matematic, puterea razelor UV care provin de la soare atunci cand stam ore intregi este mult mai mare, in comparatie cu puterea razelor de la solar cand stam cateva minute.

Este important sa faci alegerea potrivita pentru tine, insa daca iti doresti un bronz rapid, poti sa alegi un solar marca Tantastic si sa te bucuri in fiecare zi de o piele aurie!

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Prese termice de ultima generatie

Temperatura, presiunea si timpul sunt cei trei parametri care determina calitatea imprimarii in faza trensferului termic. Asadra, orice fel de

Close