O masina noua marca ieftina sau o marca scumpa second hand?

Un prim criteriu in alegerea unei masini ar fi utilitatea acesteia pentru o persoana, o familie sau o afacere. De exemplu, o persoana celibatara nu ar avea prea multe motive sa cumpere o masina cu sapte locuri, iar pentru o afacere care face distributie locala ar fi o povara o masina cu motor puternic, care consuma mult combustibil.

Multi soferi considera ca este o afacere mai buna sa cumpere second hand o masina cu dotari atragatoare si apartinand unui brand cu renume decat o masina noua, dar ieftina, avand dotari minime.

Cine doreste o masina cu motor puternic si are un buget de cateva mii de euro va prefera, probabil, sa ia la mana a doua un BMW sau o alta marca scumpa, insa o femeie probabil va prefera, la acelasi pret, o masina noua, chiar daca este de dimensiuni reduse. In plus, o masina noua are garantia producatorului, de minim 3 ani, ceea ce confera increderea cumparatorului ca nu va avea cheltuieli neasteptate si consistente in aceasta perioada.

Posibilele probleme ale unei masini second hand

Presupunand că drumul pentru vizionarea masinii nu este lung si o risipa de timp in cazul in care cumparatorul nu gaseste masina dorita, incheierea targului pentru o masina la mana a doua trebuie facuta cu mare atentie pentru rezolvarea actelor – atentie si la rovigneta daca masina circula dintr-o localitate in alta!

Pe de alta parte, masina poate avea defecte ascunse, care necesita mult calm si rabdare, o afacere buna putandu-se transforma intr-un calvar daca reparatiile presupun costuri mari cu piesele si reparatiile. O vizita, cel putin, la un reprezentant al marcii poate fi de mare folos prin diagnosticarea problemelor masinii si prin estimarea reparatiilor intr-un service autorizat. Marci precum Renault, Volkswagen, Skoda si altele care sunt destinate utilizatorilor cu putere medie de cumparare au reprezentante in majoritatea resedintelor de judet, oferind discounturi pentru clientii fideli.

Asadar, un sofer care locuieste in mediul rural sau intr-un judet mic ar trebui sa se orienteze pentru o marca de masina europeana, pentru care gaseste piese in apropiere. Piese auto pentru Skoda, de exemplu, sunt in majoritatea magazinelor specializate, iar daca magazinul nu are pe stoc vreun produs, printr-o cautare pe internet se poate comanda pentru a doua zi piesa dorita.

O problema la care cumparatorul trebuie sa fie atent este kilometrajul mașinii. Unele modele de mașini pot rula pana la 1 milion de kilometri, insa majoritatea masinilor sunt prea uzate cand au trecut de 300.000 km. Intr-o reprezentanta a marcii se poate verifica istoricul masinii, inclusiv kilometrajul, dar si din cartea tehnica se poate verifica – chiar si intuitiv – rularea masinii, deoarece daca verificarea tehnica s-a facut cu cativa ani in urma la 100.000 km, de exemplu, se poate calcula in mare cam cat ar fi de uzata masina.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Idee de afacere profitabila nascuta in gospodarie

Poate te numeri printre cei care cauta in acest moment idei de afaceri profitabile. Ai o suma de bani pe

Close