Protejeaza-ti calculatorul de caderile de curent!

Ti s-a intamplat vreodata sa se intrerupa curentul in timp ce lucrai la calculator? Daca folosesti un laptop cu baterie functionabila, acesta nu se va opri odata cu o cadere de tensiune a curentului electric, insa cine foloseste un calculator desktop a avut cu siguranta experienta unei opriri neasteptate a calculatorului din cauza intreruperii curentului. Si e cumplit! Oare s-a stricat calculatorul de tot?! Oare cand a fost ultima salvare a documentul la care lucram? Si alte intrebari te chinuie pana revine curentul.

Daca luminile din casa palpaie sau curentul electric se intrerupe frecvent din cauza oscilatiei de tensiune, iti pot fi afectate aparatele din casa. Exista solutii tehnice, UPS, care pot fi conectate intre priza si aparate, asigurand o tensiune stabila a curentului electric, astfel incat aparatele nu sunt afectatate de mici caderi de tensiune. De asemenea, daca se intrerupe curentul, un UPS va genera curent pentru cateva minute si iti vei putea salva datele si inchide calculatorul in mod corect. La un UPS poti conecta si centrala termica de apartament sau alte aparate care sunt mereu in functiune si a caror defectare iti pot da viata sau bugetul peste cap.

Intr-o firma cu multe calculatoare si cu un server care trebuie sa asigure Internet si alte servicii in retea, este absolut necesar un UPS pentru calculatoare pentru a asigura siguranta datelor, dar si integritatea aparatelor si a softurilor. Investitia intr-un UPS nu cere un efort financiar deosebit, pretul unui asemenea aparat pornind de la 200 lei, dar te pazeste de neplaceri si de pierderi mult mai costisitoare, mai ales daca ai o instalatie electrica instabila.

Variantele de UPS sunt multiple si pot oferi avantaje de siguranta complexe, dar ar fi bine sa te sfatuiesti cu un specialist cand cumperi un asemenea instrument. Orientativ, sunt doua categorii de UPS-uri – offline si online –, dar si o serie hibrida, care combina caracteristici ale celor doua categorii. Un UPS offline poate ajuta daca se ia curentul, moment in care intra in functionare un generator care furnizeaza in continuare energie aparatelor, dar nu le protejeaza de fluctuatii de tensiune sau de socuri. UPS-ul online trece pe alimentare de la acumulatori daca fluctuatiile de tensiune depasesc +/- 10 volti, iar aparatele vor fi protejate.

Pentru instalatii electrice care functioneaza in conditii de solicitare deosebite sau care sunt supuse unor fluctuatii mari de tensiune este, probabil, nevoie de un UPS mai complex, asadar o alegere potrivita poate fi indrumata sau confirmata de un specialist.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Foloseste pudra pentru un machiajul perfect!

Expresia ”a-ti pudra nasul” sugereaza ca pudra este solutia pentru ajustarea sau finisarea machiajului. Asadar, pudra nu trebuie sa lipseasca

Close