Scaunul de masa pentru bebelusi: criterii de urmarit in alegerea lui

[blocktext align=”right”]picture[/blocktext]Bebelusii au o perioada de tranzitie de la hrana lichida la cea solida, moment foarte important din cresterea lor. In acel moment, mamicile trebuie sa fie foarte atente la comportamentul bebelusului si sa il ajute, cu multa rabdare, sa accepte rand pe rand alimentele solide. Lucrul acesta poate parea usor, insa pentru multe mamici este un adevarat chin si ajung sa le ofere copiilor orice fel de mancare, numai ca sa nu le mai creeze probleme.

Eu cred ca tranzitia aceasta trebuie sa se faca incet, trebuie ca mamicile sa se inarmeze cu multa rabdare si sa stie dinainte ce le asteapta, pentru a fi pregatite. Iar pentru ca tranzitia aceasta sa se faca cat mai bine, trebuie ca micutul sa fie obisnuit cu scaunul de masa, farfuria si lingurita, paharul cu maner si alte instrumente folosite in alimentatia celui mic. Incepand cu varsta de 4-6 luni, cand micutul poate sa stea in fund insa nu consuma alimente solide, lasati-l sa petreaca timp in scaunul de masa, sa se joace cu farfuria, sa imite gustarea.

In randurile care urmeaza va vom enumera cateva criterii importante in alegerea scaunului de masa – vedeti aici o gama larga de scaune de masa Cosatto, Hello Kitty, Brevi etc.

  • Stabilitatea – cea mai importanta caracteristica a scaunului de masa este stabilitatea sa; pentru o stabilitate buna, scaunul trebuie sa aiba o baza larga. Verificati cat de usor este sa rasturnati scaunul.
  • O functie importanta a scaunului de masa este reglarea inaltimii; in felul acesta, scaunul va putea fi folosit pentru o perioada indelungata.
  • O alta functie notabila este inclinarea spatarului; acest lucru va spori confortul bebelusului in timpul odihnei si mai este util pentru bebelusii mai mici de 6 luni, care inca experimenteaza sezutul normal.
  • Un scaun cu roti este foarte practic pentru orice mamica deoarece va putea sa il mute usor dintr-o parte in alta. Cu toate acestea si blocarea rotilor poate fi o functie necesara, in special daca podeaua este alunecoasa.
  • Scaunul de masa trebuie sa aiba si centuri de siguranta – rezistente si usor de spalat. Va recomand un scaun cu centura de sustinere in 5 puncte, cel mai sigur sistem.
  • Tava scaunului trebuie sa aiba margini rotunjite si sa nu contina niciun element care ar putea rani copilul. De asemenea, este bine sa fie demontabila, pentru a fi usor de curatat.
  • Cumparati un scaun de masa cu huse textile detasabile, pentru ca sa le puteti spala usor.
  • Materialul : puteti sa optati atat pentru scaune din lemn, cat si pentru cele din plastic. Ambele sunt sigure, insa cele din lemn sunt mai greu de transportat.
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Carti cu povesti pentru copii creativi

[blocktext align="right"][/blocktext]Cartile cu povesti, cele pe care le citeam cand eram copil au fost cartile care pot spune ca mi-au

Close