Sisteme de radiologie si tipuri de radiografii

[blocktext align=”right”]radiologie[/blocktext]

Radiologia face parte din acea ramura medicala care utilizeaza imagistica in diagnosticarea si tratarea bolii vizualizate in corpul uman. Medicul radiolog foloseste o serie de tehnologii imagistice diferite precum tomografia computerizata, medicina nucleara, ultrasonografia sau rezonanta magnetica nucleara pentru a diagnostica si a trata boli. Radiologia acopera mult mai mult decat obisnuita radiografie, este un sistem intreg de modalitati de creare de imagini si reprezentari a corpului uman. Dincolo de procesul de diagnosticare exista si radiologie interventionala care reprezinta efectuarea de proceduri medicale, invazive la un nivel minim, folosite pentru orientarea tehnologiei imagistice. Exista diferite aparate specifice domeniului, de diferite tipuri, dupa caz si nevoie. Sisteme de radiologie de ultima generatie se gasesc la urmatoarea adresa!

Exista mai multe tipuri de radiografii, fiecare dintre acestea este specifica unui anumit domeniu, sau unei anumite analize imagistice.

  • radiografia cu raze dure. Aceasta se efectueaza cu 110-150 KV si este folosita pentru studierea unor imagini complexe.
  • radiografia cu dubla expunere. Practic aceasta consta in doua expuneri succesive pe acelasi film. Este folosita pentru studiul mobilitatii coastelor si diafragmului prin observarea gradului lor de deplasare in inspir si expir
  • poliradiografia, este folosita pentru observarea miscarilor unui organ si se realizeaza prin efectuarea mai multor expuneri pe acelasi film
  • seriografia este folosita deseori pentru examinarea tractului gastro-intestinal. Efectuarea sa se face de regula in paralel cu observarea radioscopica.
  • radiografia medicala, este o metoda de investigatie radiologica care consta in realizarea unei imagini obtinute la ecranul de radioscopie, pe filme fie de 7/7 cm sau 10/10 cm.
  • amplifotografia, care este de fapt o fotografia a imaginii radiologice realizate la amplificatorul de imagine
  • stereoradiografia este o metoda ce permite realizarea de imagini in relief prin efectuarea a doua radiografii succesive in aceleasi conditii, insa deplasand tubul transversal 65 de mm. Radiografiile sunt examinate simultan cu un aparat optic.

Radiografia clasica nu mai este singura, diferite afectiuni, diferite parti ale corpului nostru cer modalitatile proprii de monitorizare si vizualizare de imagini concrete. Sistemele de radiologie moderna continua sa foloseasca radiatiile ca mijloc de monitorizare insa performanta lor si nivelul de confort pe care il are pacientul in timpul procedurii a crescut substantial. Echipamentele medicale in general s-au dezvoltat continuu, aducand noi imbunatatiri aparatelor existente si creand alte aparate. O sursa bogata de echipamente medicale este Numeris.ro, diverse aparaturi pentru diferite specializari la preturi accesibile.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Citeste mai multe:
Cum sa iti mobilezi casa

[blocktext align="right"][/blocktext] Casa noastra, caminul ce ne apartine, locul care reprezinta spatiul nostru personal si intim este mai mult decat

Close